Ana Sayfa Haberler Apple’ın 15W kablosuz şarj cihazları Çin’de yasaklandı!

Apple’ın 15W kablosuz şarj cihazları Çin’de yasaklandı!

0

Apple’ın 15W kablosuz şarj cihazlarının Çin’de satışının yasaklanacağı bildirildi. Hem MagSafe hem de Qi2 şarj pedlerinin etkileneceği bu yasak, Çin hükümetinin hava dalgalarındaki müdahaleleri önlemeyi ve “radyo dalgalarının düzenini korumayı” amaçladığını duyurdu. Her iki şarj standardı da 15W kablosuz şarjı destekliyor ve 360kHz radyo frekansı kullanıyor. Bu frekans, önümüzdeki aydan itibaren yasaklanacak ve bu durum hem Apple hem de daha hızlı şarj standardını destekleyen diğer markaları etkileyecek. İşte konu hakkındaki en önemli ayrıntılar…

Apple’ın şarj cihazı, Çin tarafından yasaklandı!

Güney Çin Sabah Postası’nın (SCMP) bildirdiğine göre, Çin’in Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı tarafından yapılan güncellenmiş radyo frekansı yönetmelikleri 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak. Yeni düzenlemelere göre, mobil ve taşınabilir kablosuz şarj ekipmanları için sadece üç frekans bandı tanınacak: 100-148.5kHz, 6765-6795kHz ve 13553-13567kHz. Ayrıca, nominal iletim gücü 80W’ı geçmemelidir.

Yeni kurallar, havacılık endüstrisindeki radyo iletişimi gibi radyo operasyonlarına zarar verebilecek müdahaleleri önlemeyi ve “radyo dalgalarının düzenini korumayı” amaçlıyor. Bu yasak, Apple’ın 15W kablosuz şarj ürünlerini etkileyecek gibi görünüyor çünkü Apple’ın 15W kablosuz şarj özelliği, 360kHz frekansında çalışan Apple’a ait MagSafe ve Qi2 standartlarına dayanıyor, bu da izin verilen frekans aralığının dışında kalıyor.

Apple yönetimi, iletişim stratejisi mi uyguluyor?

Yasak, 15W kablosuz şarj cihazlarının satışını engelleyecek, ancak yasak yürürlüğe girmeden önce satın alınan şarj cihazlarının kullanımını engellemiyor gibi görünüyor. Bu yılın başlarında görülen kalıplara göre, iPhone 16’nın daha ince bir MagSafe şarj halkasına sahip olabileceği anlaşılıyor. Bu durumun mevcut şarj cihazları ile uyumluluğu etkilemesi beklenmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz