Ana Sayfa Apple iOS 18.1, bu özelliğiyle görsel kalitesini artıracak!

iOS 18.1, bu özelliğiyle görsel kalitesini artıracak!

0

iOS 18.1 beta 3’ün geliştiriciler için yayınlanmasıyla birlikte, Apple Intelligence’ın yeni bir özelliği olan “Temizleme” (Clean Up) özelliği Fotoğraflar uygulamasına eklendi. Bu özellik, WWDC’de duyurulduğu gibi, bir fotoğrafın arka planındaki dikkat dağıtıcı unsurları tespit edip kaldırabiliyor. İşte konu hakkındaki en önemli ayrıntılar…

iOS 18.1 yeni özellikleriyle karşımıza çıkacak

Temizleme özelliği, bir fotoğrafı düzenlerken Fotoğraflar uygulamasında kullanılabilir hale geliyor ve alt araç çubuğunda bir silgi simgesi ile gösteriliyor. Bu özellik, dikkat dağıtıcı unsurları tespit etmek, istenmeyen bir nesnenin kenarlarını bulmak ve ardından bunları değiştirmek için birden fazla makine öğrenimi modeli kullanıyor. Ayrıca, istenmeyen bir nesnenin gölgesini veya yansımasını tespit edip kaldırabiliyor.

iOS 18.1
iOS 18.1 yeni özellikleriyle karşımıza çıkacak

Özellikle insanlar fotoğrafta yer alıyorsa, Temizleme özelliği yanlışlıkla bir kişinin bir kısmını silmekten kaçınıyor. Kullanıcılar, arka plandaki dikkat dağıtıcı unsurları tek bir dokunuşla kaldırabilir veya manuel olarak yaklaşıp parmaklarını kullanarak bu unsurları rötuş yaparak temizleyebilir. Bu özellik, sadece iPhone ile çekilmiş fotoğraflar için değil, Fotoğraflar kütüphanenizdeki tüm resimler için geçerli.

Apple, geliştiriciler için iOS 18.1 beta 3’ü yayınladı

Temizleme özelliği, iOS 18.1 beta 3’te kullanılabilir durumda. İlk kullanımda, güncelleme gerekli modelleri “indirip hazırlayacak.” Ayrıca bu özellik, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1’in en son betalarında da mevcut. Temizleme özelliğine ek olarak, iOS 18.1 beta 3, Apple Intelligence destekli bildirim özetlerini Mesajlar ve Mail’in ötesine genişletiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi bizimle paylaşın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz