Ana Sayfa Apple iPhone 17 Pro Max, daha fazla RAM ve soğutma ile gelecek

iPhone 17 Pro Max, daha fazla RAM ve soğutma ile gelecek

0

iPhone 16 lansmanı yaklaşırken, tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo şimdiden gözünü iPhone 17 serisine dikti. Kuo’nun son raporuna göre, 2025 sonbaharında çıkacak olan iPhone 17 Pro Max, iPhone 17 Pro dahil olmak üzere diğer iPhone 17 modellerini geride bırakarak üstün bir performans sergileyecek. Bu gücün arkasındaki itici faktör ise elbette yapay zeka. İşte konu hakkındaki en önemli ayrıntılar…

iPhone 17 Pro Max çığır açabilir

Kuo, 2025’te piyasaya sürülecek olan iPhone 17 Pro Max’in 12 GB RAM’e sahip olacağını öngörüyor. Bu, iPhone 15 Pro/Pro Max’teki 8 GB RAM’e kıyasla önemli bir artış. iPhone 16 serisinin ise 8 GB RAM ile gelmesi bekleniyor. Önemli bir detay ise, Kuo’ya göre standart iPhone 17 Pro’nun aynı RAM artışına sahip olmayacağı. Apple genellikle yeni kamera özelliklerini önce Pro Max’e getirip ardından Pro’ya sunuyor, ancak RAM’in farklılaştırıcı bir faktör olması ilk kez yaşanacak bir durum.

Daha fazla çoklu görev yeteneği, daha fazla ısı üretimi anlamına geliyor. Bu nedenle Kuo, Apple’ın iPhone’a yeni bir buhar odacıklı soğutma sistemi getireceğine inanıyor. Yalnızca 2025’te iPhone 17 Pro Max’te bulunacak olan bu sistem, günümüz iPhone’larında kullanılan grafit levha soğutma teknolojisiyle birlikte çalışacak. Buharlı soğutma, Samsung’un bazı üst düzey akıllı telefonlarında zaten kullanılıyor. Kısaca, teknoloji yonga setinden ısı çekiyor.

Peki, bu değişiklikler neden serinin geri kalanı yerine Pro Max modeline yönelik? Pro Max, daha fazla dahili alana sahip olmasıyla avantajlı. Premium fiyatı, Apple’ın daha fazla üniteye küçültüp yerleştirmeden önce daha ileri teknolojiyi denemesine olanak tanıyor. Bu durumda Apple, Apple Intelligence geliştikçe, iPhone 17 Pro Max’i yapay zeka görevlerini yerine getirmek için en yetenekli iPhone olarak pazarlayacak. Muhtemelen, 2026’da iPhone 18 Pro, RAM artışı ve yeni soğutma sistemi için hedeflenecek, ancak Kuo herhangi bir tahminde bulunmuyor. Bununla birlikte Kuo, satılan her beş yeni iPhone modelinden neredeyse ikisinin Pro Max modellerinden oluştuğunu öne sürüyor.

iPhone 16 ve 16 Pro 8 GB RAM ile mi gelecek?

Bu hamle, Apple’a yapay zeka çalışmalarından para kazanmak için dolaylı bir strateji de sağlayacaktır. Apple Intelligence, uyumlu Apple cihazlarında ücretsiz olarak sunulabilirken, en iyi performans ve yetenekleri en pahalı donanıma saklamak, Apple’ın kârına hizmet ediyor.

Apple, 9 Eylül’de iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerini tanıttığında, daha küçük telefonda iPhone 15 Pro Max’in sunduğu aynı 5x zoom özelliğinin yer almasını bekliyoruz. Daha küçük Pro her yıl Pro Max’e yetişirken, Apple daha büyük ve daha pahalı cihazda teknolojiyi daha da ileriye taşımanın yeni yollarını bulmaya devam edecek.

Ve evet, Kuo ayrıca iPhone 17’nin ultra ince versiyonunun 16 serisi ve söylentilere konu olan SE 4 gibi 8 GB RAM ile geleceğini tahmin ediyor. Gerçekten de işlevden çok forma önem veren bir cihaz. Şimdi asıl soru şu: Apple, iPhone bile 2025’te 12 GB ile gelmeye başlarken, hala standart olarak 8 GB RAM’e sahip Mac’ler satmaya devam edecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz