Ana Sayfa Apple iPhone 15 mi yoksa iPhone 16 mı?

iPhone 15 mi yoksa iPhone 16 mı?

0

Aylardır süren söylentilerin ardından, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni standart modellerde 20’den fazla değişiklik ve iyileştirme olması bekleniyor. İşte tüm detaylar!

iPhone 15 ve iPhone 16 karşıya karşıya geliyor!

Aşağıda, iPhone 16 modellerinin, doğrudan önceki modellerine kıyasla sunması beklenen tüm değişiklikler, güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere dayanarak listelenmiştir. Apple’ın 9 Eylül Pazartesi günü düzenleyeceği “Işıltı Zamanı” etkinliğine kadar daha fazla söylenti ortaya çıktıkça bu makaleyi güncellemeye devam edeceğiz.

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın, önceki modellerinin tasarımını büyük ölçüde koruması bekleniyor, yani aynı boyutlara sahip olacaklar. Yeni modelleri belirtecek en dikkat çekici değişikliğin, uzamsal video çekimini kolaylaştırmak için dikey bir arka kamera düzeni ve geçen yılki Pro modellerinde tanıtılan Action düğmesinin eklenmesiyle sessize alma düğmesinin kaldırılması olduğu söyleniyor.

iPhone 16 modellerinin, geliştirilmiş ultra geniş kamera, makro fotoğrafçılık desteği ve cihazın yan tarafında fotoğraf ve videografik çekim için özel bir donanım düğmesi gibi az sayıda kamera geliştirmeleri alması bekleniyor.

iPhone 15 ve USB-C: bağlantı teknolojisinde yeni dönem

iPhone 16 modellerinin, özel üretken yapay zeka yeteneklerini desteklemek için daha güçlü bir Neural Engine’e sahip yepyeni bir A18 çipi sayesinde işlem gücünde orta düzeyde bir iyileştirmeden yararlanması söyleniyor. Ayrıca %33 daha fazla bellek ve Wi-Fi 6E desteği bekliyoruz.

iPhone 16 modelleri, daha yoğun bataryalar ve daha hızlı şarj yetenekleri sunarak batarya teknolojisi ve şarj etme konusunda bazı önemli geliştirmeler alabilir. iPhone 16 Plus’ın, önceki modeline göre daha küçük bir bataryaya sahip olacağı söylentilerine dikkat etmek gerekiyor, ancak bunun gerçek pil ömrünü nasıl etkileyeceği belli değil.

Apple Intelligence desteğinin, iPhone 16’nın en önemli özelliklerinden biri olması ve yeni yapay zeka araçları dizisini ilk kez Apple’ın standart iPhone serisine getirmesi bekleniyor. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın, Apple’ın 9 Eylül Pazartesi günü düzenleyeceği “Işıltı Zamanı” etkinliğinde duyurulması bekleniyor. Ön siparişlerin 13 Eylül Cuma günü başlaması ve lansmanın bir hafta sonra 20 Eylül Cuma günü yapılması muhtemel.

iPhone 15, Dinamik Ada, 48 megapiksel kamera, USB-C bağlantı noktası ve daha fazlasıyla yeni bir tasarım sunan 2023 iPhone 14’ün üzerine önemli bir yükseltmeydi. iPhone 16’nın yükseltmeleri muhtemelen önceki modelin sunduğu kadar önemli olmayacak. Sonuç olarak, çoğu iPhone 15 kullanıcısının yükseltme yapmak için çok az nedeni olacak, ancak Apple Intelligence ve yeni Action ve Çekim düğmeleri, en son cihazı alma konusunda ana motivasyonlar arasında yer alacak gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz