Ana Sayfa AirPods AirPods 4 sonunda geliyor!

AirPods 4 sonunda geliyor!

0

Apple dünyasını sallamaya hazırlanan büyük gün, 9 Eylül, çok yakın! iPhone 16 ve 16 Pro serisi, Apple Watch Series 10 ve Ultra 3’ün yanı sıra merakla beklenen AirPods 4 de sahnedeki yerini alacak. Peki AirPods 4 bizlere neler sunacak? İşte bilmeniz gerekenler:

AirPods 4 gümbür gümbür geliyor

Apple, AirPods 4’ü iki farklı modelle piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Daha uygun fiyatlı model temel özellikleri sunarken, biraz daha pahalı olan versiyon gelişmiş özelliklerle kullanıcıları cezbedecek. Uygun fiyatlı AirPods 4, şu anda satışta olan AirPods 2’nin yerini alarak bütçe dostu seçeneği oluşturacak. Daha pahalı model ise AirPods 3’ün tahtına göz dikecek.

Her iki AirPods 4 modeli de tasarım anlamında benzerlik gösterecek. Mark Gurman’a göre yeni tasarım, AirPods 3 ile AirPods Pro’nun şık bir karışımını andırıyor. Yani, tüm AirPods 4 modelleri, modern AirPods modellerinde gördüğümüz kısa sap tasarımını benimseyecek. AirPods 2’nin eski tasarımına veda etmeye hazır olun!

Apple, AirPods 4’ün yeni tasarımıyla daha geniş bir kullanıcı kitlesine rahat bir kullanım deneyimi sunmayı hedefliyor. AirPods Pro gibi değiştirilebilir uçlar sunmasa da AirPods 3’ün mevcut tasarımına yapılan ince ayarlar, AirPods 4’ün daha fazla kullanıcıya mükemmel bir şekilde uyum sağlamasını sağlayacak.

Huawei, Apple etkinliğini gölgede mi bırakmaya çalışıyor?

Apple, iki AirPods 4 modelini temel olarak görsel değil, işlevsel açıdan farklılaştıracak. Örneğin üst düzey AirPods 4 modelinde, daha önce sadece AirPods Pro ve AirPods Max’te bulunan aktif gürültü engelleme özelliği yer alacak. Şeffaflık modu da muhtemelen bu modelde kendine yer bulacak. Ancak AirPods Pro 2’nin Uyarlamalı Ses özelliğinin Pro modellerine özel kalması bekleniyor.

Ayrıca premium AirPods 4’ün şarj kutusunda MagSafe özelliği bulunurken, daha uygun fiyatlı modelde bu özellik yer almayacak. Söylentilere göre, pahalı AirPods 4’ün şarj kutusu, geliştirilmiş Bul özelliği için yerleşik bir hoparlöre de sahip olacak.

Her iki AirPods 4 modeli de şarj için USB-C bağlantı noktasını kullanacak. Bu, Apple’ın tüm ürün yelpazesini USB-C’ye geçirme yolculuğunda atılmış büyük bir adım olacak. Mevcut AirPods 3 ve AirPods 2 modelleri şarj kutuları için hala Lightning kullanıyor. Dolayısıyla tüm AirPods 4 modellerinde USB-C’ye geçiş, %100 USB-C dünyasına bir adım daha yaklaşmamızı sağlayacak.

Diğer AirPods 4 özellikleri hakkındaki söylentiler minimumda, ancak Apple’ın ses kalitesi veya özel özellikler ile ilgili başka duyurular yapması bekleniyor. Yeni AirPods 4 tasarımı, AirPods 3 ve özellikle 2019’da piyasaya sürülen AirPods 2’ye kıyasla genel olarak daha iyi bir ses kalitesi sağlayabilir.

Ek olarak, aktif gürültü engelleme ve şeffaflık modu desteğinin ötesinde, AirPods 4’te diğer AirPods Pro özelliklerini de görebiliriz. Belki de konuşma farkındalığı, aramalarda ses izolasyonu veya Siri ile başınızı sallama veya sallama yeteneği eklenebilir. Ancak Apple, bu özelliklerin çoğunu daha üst düzey AirPods Pro 2 ve gelecek AirPods Max 2 için saklayacağından, bu tür özelliklerin çoğunu beklemeyin.

Genellikle Apple, bir ürünün yeni bir versiyonunu piyasaya sürdüğünde, önceki modelle aynı fiyatı korur. AirPods 4 ile Apple, aslında iki mevcut ürünün yerini alıyor: AirPods 2 ve 3. Şu anda AirPods 2, 129 dolardan, AirPods 3 ise 169 dolardan ve 179 dolardan satılıyor. Daha yüksek AirPods 3 fiyatı, MagSafe şarj kutusu ile birlikte geliyor.

Apple’ın AirPods 4 ile benzer bir fiyatlandırma modeli kullanmasını bekleyin. Giriş seviyesi AirPods 4, 129 dolar civarında veya 149 dolar kadar yüksek bir fiyattan başlamalıdır. Gürültü engelleme, şeffaflık modu ve daha iyi bir şarj kutusu ile daha premium AirPods 4, 179 dolarlık fiyat aralığında kalmalıdır. Bu fiyatlar, Apple’ın bir sonraki adım olan 249 dolarlık AirPods Pro 2 ile farklı fiyat noktalarında bir dizi AirPods modeli sunmaya devam edebileceği anlamına geliyor.

Apple’ın her iki AirPods 4 modelini de 9 Eylül’deki etkinliğinde tanıtması bekleniyor. Şirket, yeni AirPods’u büyük olasılıkla aynı günün ilerleyen saatlerinde veya iPhone 16 ön siparişlerinin beklendiği 13 Eylül civarında satışa sunacak. Her iki durumda da, yeni AirPods Eylül ayının ilk birkaç haftasında gelmeli. Peki siz AirPods 4’ü heyecanla bekliyor musunuz? Hangi modeli satın almayı düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz