Ana Sayfa Apple Apple, Japon ekran tedarikçileriyle yollarını ayıracak mı?

Apple, Japon ekran tedarikçileriyle yollarını ayıracak mı?

0

Apple’ın iPhone SE’yi en son güncellemesinin üzerinden epey zaman geçti ve söylentiler, bu iPhone’un yeni bir versiyonunun önümüzdeki yıl OLED panel de dahil olmak üzere önemli yükseltmelerle geleceğini gösteriyor. Eğer bu doğruysa, Apple’ın LCD panellerde uzmanlaşmış Japon ekran tedarikçileriyle yollarını ayıracağı anlamına da geliyor.

Apple, Japon ekran tedarikçileriyle yollarını ayırabilir

Nikkei Asia’nın haberine göre, yeni nesil iPhone SE’nin de tıpkı serinin geri kalanı gibi bir OLED panel alacağı yönündeki önceki söylentiler doğrulanıyor. Şu anda yalnızca Apple’ın giriş seviyesi modeli olarak kabul edilen iPhone SE, hala bir LCD panele sahip.

Apple, Japon ekran tedarikçileriyle yollarını ayırabilir

Apple tarafından iPhone SE’de kullanılan LCD paneller, Japan Display (JDI) ve Sharp tarafından tedarik ediliyor. Geçmişte, her iki şirket de iPhone ekran tedarikinin %70’ini karşılıyordu. Ancak Apple, LCD’den OLED’e geçerken, bu teknolojide uzmanlaşmış Güney Koreli ve Çinli tedarikçileri tercih etti.

Apple ile Microsoft arasında gerilim!

Konuya aşina kaynaklara dayandırılan haberde, Apple’ın yeni nesil iPhone SE için BOE ve LG’den OLED panel sipariş ettiği iddia ediliyor. Bu, sadece iPhone’da LCD’nin sonunu değil, aynı zamanda Apple ile Japon ekran tedarikçileri arasındaki ortaklığın da sonunu temsil edecek.

“Güney Koreli Samsung Electronics, iPhone OLED ekran pazarının yaklaşık yarısına sahipken, LG Display’in yaklaşık %30’luk ve BOE’nin de yaklaşık %20’lik bir payı bulunuyor. Ne JDI ne de Sharp, akıllı telefonlar için OLED ekranlar üretiyor ve eski SE modellerinin üretimi durdurulduğunda, iPhone’lar için LCD tedariklerinin de sona ermesi bekleniyor” deniyor.

OLED panellerde, her piksel kendi ışığını yayar, bu da LCD’lere kıyasla daha canlı renkler ve daha iyi kontrast sağlar. Apple, iPhone’da OLED’i 2017 yılında iPhone X ile birlikte benimsedi ve teknoloji, 2019 yılına kadar en pahalı modellere özel kaldı. 2020 yılında ise tüm iPhone 12 serisi OLED ekranlarla donatıldı. iPad’ler de bu yıl M4 iPad Pro ile başlayarak LCD’den OLED’e geçiş yapıyor.

iPhone SE 4 hakkındaki söylentiler, cihazın tasarım açısından bir iPhone 14’e çok benzeyeceğini gösteriyor. Bu, üstte bir çentik ve Face ID ile 6.1 inçlik bir ekranı içeriyor. Yeni iPhone SE, Apple Intelligence özelliklerini desteklemek için iPhone 16 ile aynı olan A18 çipinden güç alacak. Ancak Apple, iPhone 16’yı önümüzdeki hafta duyuracak olsa da, iPhone SE 4’ün 2025’in ilk yarısından önce piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz