Ana Sayfa Apple Apple’ın en uygun fiyatlı Mac’i yenileniyor mu?

Apple’ın en uygun fiyatlı Mac’i yenileniyor mu?

0

Mac mini, Apple’ın en uygun fiyatlı masaüstü bilgisayarı ve yalnızca fiyatı için değil, aynı zamanda çok yönlülüğüyle de biliniyor – küçük bir kutuda tam teşekküllü bir Mac. Ancak artık bir Apple Silicon çipe sahip olmasına rağmen, Mac mini’nin gerçek bir ilgi görmesinin üzerinden uzun zaman geçti. Neyse ki, söylentiler Mac mini’nin çok daha ilgi çekici hale gelmek üzere olduğunu gösteriyor.

Apple’ın en uygun fiyatlı Mac’i yenilenebilir!

Birçok kişi için Mac mini, bir Apple bilgisayara sahip olmanın kapısıydı ve hala da öyle. Ucuz ve diğerleri gibi bir Mac, macOS çalıştıran Apple donanımına sahip olmanın tüm avantajlarıyla birlikte geliyor. İlk Mac mini 2005 yılında piyasaya sürüldü ve 2010 yılında yeniden tasarlandı. O zamandan beri Apple, tasarımı (bir sonraki yıl optik sürücünün kaldırılması dışında) hemen hemen aynı tuttu.

Apple, 2020 yılında Intel’den kendi çiplerine geçişi duyurduğunda, şirket bunun yeni форм-факторами bilgisayarlar üretmelerini sağlayacağına söz verdi. Bunu iMac ve MacBook Air ile gördük. Ancak Mac mini, içinde M2 çipi olmasına rağmen hala aynı.

Ve yanlış anlamayın, Mac mini’nin mevcut tasarımı hala harika ve beni hala etkiliyor. Ancak birden fazla parçalarına ayırma işleminde görüldüğü gibi, bir Apple Silicon Mac mini’nin içinde çok fazla boş alan var. Apple’ın en son teknolojilerden yararlanarak Mac mini’yi yenilemesinin zamanı geldi de geçiyor ve öyle görünüyor ki şirket yakında tam da bunu yapacak.

Huawei, Apple etkinliğini gölgede mi bırakmaya çalışıyor?

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, nihayet Mac mini için büyük bir yükseltme planlıyor. En küçük Mac, yakında tamamen yeni bir tasarıma kavuşarak daha da küçülecek. Gazeteci, yeni sürümün bir Apple TV’ye çok daha fazla benzeyeceğini öne sürüyor.

Daha küçük tasarım kesinlikle sadece daha modern görünmekle kalmayacak, aynı zamanda Mac mini’yi kullanıcılar için daha da kullanışlı hale getirecek. Örneğin, birçok kişi ve şirket sunucu rafları oluşturmak için Mac mini kullanıyor ve daha kompakt bir tasarım, daha küçük raflar oluşturmalarına veya aynı alana daha fazla bilgisayar sığdırmalarına olanak tanıyacak.

Bazı kişiler kesinlikle bu yeni, daha küçük tasarımın beraberinde getirebileceği ödünlerden korkuyor. Ancak, en azından söylentilere göre, oldukça makul görünüyorlar. Apple’ın, USB-C, HDMI, Ethernet ve kulaklık jakı dahil olmak üzere mevcut Mac mini’deki bağlantı noktalarının çoğunu koruması bekleniyor. Ancak şirket, güç kaynağını Mac’in içinde tutmak için eski USB-A bağlantı noktalarından vazgeçecek. Bu noktada, bunu çok da önemli bir sorun olarak görmüyorum.

Gurman ayrıca, yeni Mac mini’nin üretiminin daha ucuz olacağını, bu durumun da Apple’ın giriş fiyatını daha da düşürmesine (veya en azından yeni tasarıma rağmen fiyatı artırmamasına) olanak sağlayabileceğini iddia ediyor. Yeniden tasarlanmış, M4 çipli bir Mac mini, sadece 600 dolara kulağa oldukça heyecan verici geliyor ve eminim ki birçok kişinin ilk Mac’i olacak.

Apple, önümüzdeki Pazartesi günü özel bir etkinlik düzenleyecek, ancak bu etkinlik yeni iPhone 16 ve Apple Watch Series 10’a odaklanacak. Şirket muhtemelen Ekim ayında yeni Mac’leri duyuracak ve umarım yeniden tasarlanan Mac mini de bunlardan biri olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz