Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro, 2TB depolama seçeneğiyle mi gelecek?

iPhone 16 Pro, 2TB depolama seçeneğiyle mi gelecek?

0

Apple’ın iPhone 16 lansmanı yaklaşırken, iPhone 16 Pro modelleri için potansiyel bir depolama kapasitesi artışı hakkında sorular dönüyor. Ocak ayında yayınlanan bir rapora göre, iPhone 16 Pro ve Pro Max, maksimum depolama alanlarını 2TB’a iki katına çıkaracak.

iPhone 16 Pro 2TB depolama seçeneğiyle gelebilir

Bu spekülasyon, Apple’ın söylentilere göre Dört Seviyeli Hücre (QLC) NAND flash bellek benimsemesinden kaynaklanıyor. QLC teknolojisi, Apple’ın mevcut Üç Seviyeli Hücre (TLC) NAND’a kıyasla potansiyel olarak maliyetleri düşürürken daha küçük bir alana daha fazla depolama alanı paketlemesini sağlayabilir. Ancak, bu söylentilere temkinli yaklaşmak önemlidir. 2TB seçenekleri hakkında benzer iddialar, hem iPhone 14 Pro hem de iPhone 15 Pro için ortaya çıkmıştı, ancak bunlar sonuçta yanlış çıktı. Yine de bu geçmişe rağmen, en son 2TB söylentilerine güvenilirlik kazandıran yeni faktörler var.

iPhone 16 Pro modellerinin, artan depolama ihtiyacını haklı çıkarabilecek önemli kamera yükseltmeleri alacağı bildiriliyor. Söylentiler, ana kamera ile aynı piksel gruplama teknolojisine sahip, 48 megapiksel sensörlü geliştirilmiş bir ultra geniş açılı kamerayı işaret ediyor. Bu yükseltme, daha geniş bir f/2.2 diyafram açıklığıyla birleştiğinde, önemli ölçüde daha iyi düşük ışık performansı ve 48 megapiksel ProRaw fotoğrafçılık desteği vaat ediyor.

iPhone SE 4 hakkında önemli gelişme!

Apple’ın ayrıca “JPEG-XL” adlı yeni bir görüntü formatı sunacağı söyleniyor. Mevcut HEIF, JPEG, HEIF Max, ProRaw ve ProRAW Max formatları serisine bu ekleme, potansiyel olarak daha büyük dosya boyutlarına neden olarak artan depolama alanını daha gerekli hale getirebilir. Pro modellerde Dolby Vision ile saniyede 120 kare hızında 3K video çekebilme söylentisi de önemli ölçüde daha büyük dosyalar oluşturacaktır.

Son olarak, Apple’ın iPhone 16 Pro modelleri için, cihazın ciddi bir fotoğrafçılık ve video çekim cihazı olarak rolünü vurgulayan özel bir “Çekim Düğmesi” sunmayı planladığı bildiriliyor. Bir araya getirildiğinde, profesyonel düzeyde görüntü ve video yeteneklerine yönelik bu kolektif ilerleme, artan depolama seçenekleri ihtiyacını haklı çıkarabilir. Özellikle içerik oluşturucular ve yoğun kullanıcılar için 2TB’lık bir iPhone beklentisi heyecan verici olsa da, QLC NAND’ın dezavantajları olduğunu akılda tutmak önemlidir. En önemlisi, genellikle TLC NAND’a kıyasla daha yavaş okuma ve yazma hızları sunar.

Apple’ın 9 Eylül’deki yaklaşan “It’s Glowtime” etkinliğinde resmi duyuruları beklerken, 2TB’lık bir iPhone 16 Pro Max olasılığı, belirsiz olsa da ilgi çekici bir beklenti olmaya devam ediyor. Bunun Apple’ın sonunda depolama bariyerini kırdığı yıl olup olmayacağı henüz belli değil, ancak yeni donanım özelliklerinin ve gelişen depolama teknolojisinin birleşimi kesinlikle bunu bir olasılık haline getiriyor. Ve eğer bu gerçekleşmezse, gelecek yıl için her zaman umut var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz