Ana Sayfa Apple iPhone 16 silikon kılıfları hakkında şok gelişme!

iPhone 16 silikon kılıfları hakkında şok gelişme!

0

Apple, bu yıl en azından bazı iPhone 16 modellerinde kameraya dayalı yeni bir “Capture” düğmesi sunuyor ve yeni bir söylenti, Apple’ın kendi silikon kılıflarının, kapasitif düğmenin birden fazla işlevinin kullanımını engellemeyecek şekilde özel olarak yapılmış bir tasarıma sahip olacağını iddia ediyor.

iPhone 16 silikon kılıfları yeni bir tasarıma mı kavuşacak?

Birkaç söylenti, iPhone 16 modellerinde, cihazlar yatay modda tutulduğunda fotoğraf çekmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış yepyeni bir düğme olacağını öne sürdü. Apple, düğmeyi iPhone’un sağ tarafına, Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan iPhone’larda mmWave anteninin bulunduğu alana yerleştirmeyi planlıyor.

Hassas fotoğrafçılık kontrollerine yönelik kapasitif bir düğme olarak, birden fazla hareketi desteklediği ve basınca yanıt verebildiği söyleniyor. Çinli sızıntı kaynağı DuanRui, X (Twitter) üzerindeki yeni bir gönderide, Çekim düğmesinin beklenen konumunda bir açıklık bulunan resmi olmayan üçüncü taraf silikon kılıfların bir görüntüsünü paylaştı.

İşte iPhone 16 Pro ile gelecek yenilikler!

Görüntüdeki makine çevirisiyle yapılan bir yorumda DuanRui, “Apple’ın iPhone 16 serisinin resmi koruyucu kılıfında bu açıklık olmayacağını ve entegre bir tasarım haline getirileceğini, bu kapasitif düğmenin normal kullanımını etkilemeyeceğini” belirtti.

Çekim Düğmesi, her dört iPhone cihazının CAD çizimlerinde ve maket modellerinde de tasvir edilmişti, ancak Bloomberg’den Mark Gurman geçen hafta yalnızca Pro modellerinde bulunabileceğini öne sürdü.

Capture Düğmesinin yanı sıra, iPhone 16 modelleri Pro cihazlarda biraz daha büyük ekranlar, Apple Intelligence’ı destekleyen yeni bir A18 çip ve Apple’ın yapay zeka modellerini çalıştırmak için gerekli olan tüm modeller için 8 GB RAM’e sahip olacak. Apple’ın 9 Eylül’deki yaklaşan “It’s Glowtime” etkinliğinde nelerin açıklanmasının beklendiği hakkında daha fazla bilgi için, iPhone 16 özetimize göz atmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz