Ana Sayfa Apple İşte iPhone 16 Pro ile gelecek yenilikler!

İşte iPhone 16 Pro ile gelecek yenilikler!

0

iPhone 16 Pro lansmanı çok yakında! Apple, yıllık iPhone etkinliğini 9 Eylül Pazartesi günü düzenleyecek. iPhone 16 serisi ise kısa bir süre sonra kullanıcıların ellerinde olacak. İşte iPhone 16 Pro ve Pro Max’e gelmesi beklenen tüm yeni özellikler:

iPhone 16 Pro ile gelecek yeni özellikler

Daha Büyük Ekranlar

Bu yılki iPhone 16 Pro serisi her zamankinden daha büyük olacak. Standart iPhone 16 ve 16 Plus, önceki modelleriyle aynı boyutta kalırken, 16 Pro ve Pro Max daha büyük ekranlara sahip olacak.

  • 16 Pro, 15’lerin 6.1 inçlik ekranından daha büyük, 6.3 inçlik bir ekrana sahip olacak.
  • 16 Pro Max, 15’lerin 6.7 inçlik ekranından daha büyük, 6.9 inçlik bir ekrana sahip olacak.

Apple’ın mevcut 6.1 ve 6.7 inçlik ekran standardını belirlemesinin üzerinden beş yıl geçti ve müşteriler daha büyük bir şey için hazır görünüyor. Bu artışlar nispeten küçük olsa da, iPhone’daki tüm boyut artışları tarihsel olarak iyi karşılandı.

iPhone 16 Pro ile gelecek yeni özellikler

Yapay Zekaya Odaklı A18 Pro Çip

Apple, A18 çipini tüm iPhone 16 serisine getiriyor. Ancak yalnızca 16 Pro ve Pro Max, bu çipin en iyi sürümüne sahip olacak: A18 Pro.

Her çip yükseltmesinde olduğu gibi, A18 Pro’dan daha iyi CPU ve GPU performansı görmeyi bekleyin. Ancak Apple’ın bu yılki yükseltme için ana odak noktası, Neural Engine (Sinir Motoru) gibi görünüyor.

A18 Pro’nun, yapay zeka görevlerinin daha da iyi performans sağlaması için büyük ölçüde geliştirilmiş bir Neural Engine içermesi bekleniyor. iPhone 15 Pro’mda Apple Intelligence’ı çalıştırırken hiçbir şikayetim olmadı, ancak daha iyi yapay zeka performansı, geleceğe güvenli bir şekilde hazırlanmak için akıllıca bir hamle gibi görünüyor.

iPhone 16 Pro Max çerçevesiyle rekor kırabilir!

Yeni Renk Seçenekleri

Geçen yıl Apple, iPhone Pro serisine titanyumu tanıtmıştı. Titanyum güzel bir görünüm sunarken, 15 Pro’nun renk seçenekleri dört farklı gri tonu gibi hissettirmişti.

Bu yıl Apple’ın iPhone 16 Pro’sundan daha iyi bir renk serisi bekleyin. Mevcut Mavi Titanyum, bronz benzeri bir ‘Çöl Titanyumu’ veya daha açık bir Altın Titanyum ile değiştirilecek; muhtemelen bazı pembe vurgular da olacak. Siyah Titanyum’un da bu yıl daha koyu, Gece Yarısı’na benzer bir görünüme kavuşması bekleniyor. Ayrıca Doğal Titanyum ve Beyaz Titanyum’un da revize edilmiş sürümleri olacak.

Kamera Kullanımı için Çekim Düğmesi

Tüm iPhone 16 modelleri, geçen yıl 15 Pro serisinde tanıtılan Eylem düğmesine katılarak yeni bir fiziksel düğmeye daha kavuşacak.

Sıklıkla ‘Çekim’ düğmesi olarak adlandırılan bu yeni düğme, kamera kullanımına yönelik olacak. Cihazın sağ tarafında, Yan düğmenin altında yer alacak.

Çekim düğmesi, Kamera uygulamasında hızlı bir şekilde fotoğraf çekmenizi sağlayacak. Ayrıca yakınlaştırma ve uzaklaştırma ve nesneleri netleştirme gibi hareketleri de destekleyebilir.

Geliştirilmiş Ultra Geniş Kamera

Kameralardan bahsetmişken, iPhone 16 Pro’nun Ultra Geniş (0.5x) kamerası, 48MP’ye büyük bir sıçrama yapıyor. Mevcut Ultra Geniş kamera yalnızca 12MP. Bu değişiklik, 48MP Ana kamera ile daha iyi özellik paritesi sağlayacak ve Uzamsal Video’nun geliştirilmiş şekilde yakalanmasını sağlayabilir.

Daha Küçük 16 Pro’da 5x Optik Yakınlaştırma

Geçen yıl, iPhone 15 Pro Max, Telefoto lensine sahip 5x optik yakınlaştırmaya kavuşmuştu. Bu, daha büyük Pro Max’in daha küçük kardeşine göre önemli bir kamera avantajına sahip olduğu son zamanlardaki ilk seferdi.

Neyse ki, bu yıl daha küçük 16 Pro da 5x optik yakınlaştırmaya kavuşuyor. Yükseltilmiş Telefoto lensi, her iki Pro boyutunun da aynı yakınlaştırma özelliklerini sunmasını sağlayacak.

Daha İyi Düşük Işık Fotoğrafçılığı

Her ne kadar en dikkat çekici 16 Pro kamera yükseltmeleri Ultra Geniş ve Telefoto lensleri içerse de, Ana kamera da daha iyi düşük ışık fotoğrafçılığı sağlaması gereken yeni bir sensörden faydalanacak. Apple’ın sunumunda, geliştirilmiş gece modu fotoğraflarını da vurgulamasını bekleyin.

Daha Yüksek Pil Kapasitesi ve Geliştirilmiş Termal Tasarım

Hem iPhone 16 Pro hem de Pro Max, bu yıl pil yükseltmeleri alıyor. En son sızıntılara göre:

  • 16 Pro pil kapasitesi: 15’lerin 3.274 mAh’inden artırılarak 3.577 mAh
  • 16 Pro Max pil kapasitesi: 15’lerin 4.422 mAh’inden artırılarak 4.676 mAh

Ek olarak, 16’nın termal tasarımındaki iyileştirmelerin, pilin aşırı ısınma sorunlarını azaltmaya yardımcı olması bekleniyor.

Bağlantı İyileştirmeleri

Apple, iPhone 16 Pro ve Pro Max ile bağlantı yükseltmeleri sunmayı planlıyor. Bunların arasında, yakın zamanda piyasaya çıkan Wi-Fi 7 standardını desteklemek ve daha iyi hücresel hızlar için daha hızlı bir 5G modem sunmak yer alıyor. iPhone 16 Pro serisi, tek bir ‘çıkış yapan’ özelliğe sahip değil. Ancak, kullanıcıların en çok önem verdiği çeşitli alanlarda kademeli iyileştirmeler sunuyor.

Daha büyük ekranlar, daha iyi kameralar ve geliştirilmiş pil performansı, hepsi iyi karşılanacak gelişmeler. Apple Intelligence, yükseltmeleri tetikleyebilecek bir X faktörü. Ve her yıl olduğu gibi, Apple’ın bizlere başka sürprizleri olup olmadığını görmek için resmi lansmanı beklememiz gerekecek.Siz de bir iPhone 16 Pro’ya yükseltme yapmayı düşünüyor musunuz? Sizin için en önemli özellikler neler? Yorumlarda bize bildirin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz