Ana Sayfa Apple Apple, Find My network uygulamasını güçlendirecek

Apple, Find My network uygulamasını güçlendirecek

0

Bluetooth Özel İlgi Grubu (Bluetooth SIG), bu hafta “Bluetooth 6.0” adlı yeni nesil teknolojinin özelliklerini duyurdu. Kablosuz protokolüne bir dizi geliştirme getiren yeni sürümün Apple’a cihaz takibi için Find My ağını iyileştirmesinde yardımcı olacağı düşünülüyor. İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

Apple, Find My network uygulamasını güçlendiriyor

Bluetooth SIG, Bluetooth 6.0’daki tüm yenilikleri detaylandıran bir makale (BGR aracılığıyla) yayınladı. Öne çıkan özelliklerden biri de, “gerçek mesafe farkındalığı” getiren bir yenilik olarak tanımlanan Bluetooth Channel Sounding. Açıklamada, “Mesafe bulma çözümleri, Bluetooth 6.0 ile büyük ölçüde iyileştirilebilir” deniyor ve bunun “önemli mesafelerde santimetre düzeyinde doğruluk” sağladığı belirtiliyor. Başka bir deyişle, Bluetooth 6.0’ın cihazlar arasındaki mesafeyi tam olarak ölçmesi bekleniyor.

Apple, Find My network uygulamasını güçlendiriyor
Apple, Find My network uygulamasını güçlendiriyor

Apple’ın Find My ağı Bluetooth tabanlı olduğundan, geliştirilmiş bir mesafe farkındalığı teknolojisine sahip olmak, kullanıcıların kayıp cihazlarını daha kolay bulmalarına kesinlikle yardımcı olacak. Apple şu anda cihazlar arasındaki mesafeyi tam olarak ölçmek için ultra geniş bant teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, iPhone, Apple Watch ve AirTag kullanıcıları için Hassas Bulma özelliğini mümkün kılıyor.

Bluetooth Channel Sounding ayrıca, dijital anahtarlar için kullanışlı olan kimlik doğrulama için ekstra bir güvenlik katmanı ekliyor. Ek olarak, Bluetooth 6.0 daha büyük veri çerçeveleri iletebiliyor ve ses uygulamaları için daha düşük gecikme süresi sağlıyor.

Ne yazık ki, Apple’ın Bluetooth 6.0’ı ne zaman benimseyeceğine dair henüz bir bilgi yok. Yeni protokolün daha yeni duyurulduğu göz önüne alındığında, Bluetooth’un yeni sürümüyle donatılmış ilk cihazları görmemiz en az bir yıl sürebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz