Ana Sayfa Apple Apple Watch, yine hayat kurtardı!

Apple Watch, yine hayat kurtardı!

0

Apple Watch’un hayat kurtardığına dair birçok haber okuduk ve şimdi bir tane daha var karşımızda. Bu sefer, Rachel Manalo, Apple Watch’un kendi hayatını ve bebeğinin hayatını kurtardığını söylüyor. ECG özelliği sayesinde sağlığıyla ilgili bir şeylerin yolunda olmadığını keşfetmiş.

Apple Watch, bir hayat daha kurtardı!

ABC News San Diego’nun haberine göre Manalo, 18 haftalık hamileyken kalbinin durmadan çarptığını hissetmeye başlamış. Bu belirtiler haftalarca devam etmiş ve sonunda Apple Watch’unu kullanarak kalbinin elektriksel aktivitesini ölçen bir EKG (elektrokardiyogram) çekmeye karar vermiş.

Apple Watch, bir hayat daha kurtardı! İşte çok konuşulan bu konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
Apple Watch, bir hayat daha kurtardı! İşte çok konuşulan bu konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Durumu anlatan Manalo, “Kendimi yorgun ve nefessiz hissediyordum. Saatimdeki EKG fonksiyonuna tıkladım. Sonra parmağınızı Digital Crown’a koyup kolunuzu masaya sabit bir şekilde koyuyorsunuz” diyor.

iPhone 17 serisi daha serin çalışacak!

Apple Watch “sonuçsuz” bir sonuç vermiş ve Manalo’nun kalbi 40 dakikadan uzun süredir dakikada 150 atış hızında atmaya devam etmiş. EKG uygulaması bir doktora görünmesini önermiş ve doktor da ona ventriküler taşikardi teşhisi koymuş. Bu rahatsızlık, kalbin alt kısmının düzgün çalışmaması ve sonuç olarak kana yeterince oksijen gitmemesiyle ortaya çıkıyor.

Dr. Nguyen, “Bu tür bir kalp rahatsızlığı, tedavi edilmezse kalp krizine yol açabilir. Üstelik hastamız hamileydi” diye açıklıyor. “Her şeyi konuştuk. ‘Bu düzensiz kalp atışını ne zaman fark etmeye başladınız, belirtiler ne zaman ortaya çıktı?’ diye sordum ve o da ‘Biliyor musunuz, Apple Watch’um bana söyledi’ dedi.” Elbette Apple Watch tıbbi muayenenin yerini tutmuyor, ancak bir şeylerin yanlış olduğuna dair bildirimler aldıktan sonra kullanıcıların doktora gitmesine yardımcı olduğu kesin.

Nguyen, Apple Watch gibi sağlık aksesuarları tarafından toplanan verilerin doktorlar için çok yararlı olabileceğinin altını çiziyor. Manalo, önerilen tüm prosedürleri takip etmiş ve sağlıklı bir hamilelik geçirmiş. ECG özelliğinin SE modelleri hariç Apple Watch Series 4 ve sonraki modellerinde mevcut olduğunu belirtmek gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz