Ana Sayfa Apple Apple Watch Series 10’un özellikleri sızdırıldı!

Apple Watch Series 10’un özellikleri sızdırıldı!

0

iPhone 16 ve 16 Pro ile birlikte gelecek hafta tanıtılacak olan Apple Watch Series 10, Apple Watch serisine bir dizi yeni özellikle birlikte geliyor. Daha büyük ekranlar, daha güçlü bir çip ve diğer geliştirmeler, Apple Watch’u daha da ileri taşıyacak. Apple, Apple Watch Ultra ve devasa ekranına olan ilginin farkında ve bu yılki Apple Watch Series 10’da Ultra’nın izinden giderek her iki Series 10 modeline de daha büyük ekranlar eklemiş. Küçük Watch 41 mm’den 45 mm’ye, büyük Watch ise 45 mm’den 49 mm’ye çıkarılmış.

Yani küçük Watch artık geçen yılki ‘büyük Watch’ boyutunda olacak ve büyük Watch ise Apple Watch Ultra ile aynı boyuta sahip olacak. Bu, zaman içinde zaten büyüyen Watch serisi için önemli bir değişiklik. En küçük amiral gemisi modelini 45 mm yapmak, daha küçük saatleri tercih eden bazı müşterileri memnun etmeyebilir. Ancak Apple, muhtemelen bu değişikliği destekleyecek verilere sahip olmadan böyle bir karar almazdı. Kullanıcıların ne düşündüğünü bekleyip göreceğiz.

Apple Watch Series 10’un özellikleri hakkında büyük sızıntı

Daha büyük ekranların yanı sıra, bir diğer dış değişiklik de Watch’un daha ince hale gelmesi. Henüz elimizde kesin boyutlar yok, ancak kalınlıktaki azalma, daha büyük ekranlarla ilgili bazı endişeleri ortadan kaldırabilir. Daha ince bir kasa, bu ekstra büyüklüğü telafi etmeye ve daha çekici bir tasarım oluşturmaya yardımcı olmalı. Apple Watch Series 10, muhtemelen S10 olarak adlandırılacak yeni bir çipe sahip olacak ve özellikle Yapay Sinir Motoru’nda (Neural Engine) önemli iyileştirmeler görmemiz olası.

Apple Watch Series 10’un özellikleri hakkında büyük sızıntı

Apple’ın Watch için yeni sağlık sensörleri üzerinde çalışıyor olması sürpriz değil. Ancak bu sensörlerin tam olarak ne zaman hazır olacağını kestirmek kolay değil. Bu yıl için söylentileri dolaşan iki ana sensör, hipertansiyon ve uyku apnesi teshisini mümkün kılacak. Ancak son raporlar bu özelliklerin Series 10 için hazır olup olmayacağı konusunda şüphe uyandırıyor. Eğer bir veya her ikisi de hazır olursa, mevcut sağlık sensörü setine harika eklemeler olacaklar.

Apple’dan yeni kur zammı yolda!

Apple her zaman ekran teknolojisini geliştirmeyi hedefliyor ve Apple Watch Series 10 ile bu trend devam edecek. Yeni Watch’un OLED ekranında “düşük sıcaklıkta polikristalin oksit (LTPO) ince film transistör (TFT) teknolojisi”ne sahip olması bekleniyor. Basit bir ifadeyle, yeni teknoloji ekran için daha fazla güç verimliliği sağlayacak.

Apple bunu birden fazla şekilde kullanabilir: pil ömründen ödün vermeden ekran kalitesini artırabilir ya da Watch’un pilini küçültebilir, geçen yılkiyle aynı pil ömrünü sunabilir ve fazladan kalan alanı diğer değişiklikler için veya daha ince kasayı desteklemek için kullanabilir. Geçmişte Apple, yeni Apple Watch modellerini yeni iPhone’larla aynı anda piyasaya sürdü ve bu yıl da durum böyle olmalı. Apple’ın 9 Eylül’deki etkinliğinde Apple Watch Series 10’un duyurulmasının ardından, Watch’un hemen ön siparişe açılması bekleniyor. Resmi çıkış tarihinin ise bundan bir veya iki hafta sonra olması muhtemel.

Yeni Apple Watch modelleri, yıldan yıla genellikle küçük değişiklikler sunuyor. Ancak Apple Watch Series 10’daki daha büyük ekranlar, telefonunu yenilemek isteyenler için önemli bir fark yaratabilir. Apple, iPhone ekranlarının boyutunu artırdığında başarı elde etmişti, belki de aynısı Apple Watch için de geçerli olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz