Ana Sayfa Apple İlk AirPods SE modeli mi geliyor?

İlk AirPods SE modeli mi geliyor?

0

Apple’ın 9 Eylül’deki etkinliğine sayılı günler kala, birçok yeni ürün duyurusu için heyecan dorukta. Bu duyurular arasında iPhone 16 ve 16 Pro, Apple Watch Series 10, Ultra 3 ve SE ile yeni AirPods 4 ve muhtemelen AirPods Max 2 de yer alıyor. Ancak Apple’ın bizlere bir de sürprizi olabilir: AirPods SE. İşte giriş seviyesi AirPods 4’ün neden ilk AirPods SE modeli olabileceğine dair bazı ipuçları.

İlk AirPods SE modeli gelebilir!

Apple, gelecek hafta yeni nesil AirPods 4’ü tanıttığında karşımıza iki yeni modelle çıkacak gibi görünüyor. Her iki yeni AirPods modeli de AirPods 3 ve AirPods Pro arasında bir tasarıma sahip olacak. Ancak bu modellerin fiyatları ve özellikleri farklılık gösterecek.

Üst düzey AirPods 4 modeli, mevcut AirPods 3’ün yerini alacak ve tahmini 179 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak. Bu modelde AirPods Pro’da bulunan aktif gürültü engelleme ve Şeffaf Mod gibi özellikler yer alacak. MagSafe kablosuz şarj özellikli kılıfında ise “Beni Bul” özelliği için bir hoparlör bulunacağı söyleniyor.

Apple ayrıca AirPods 2’nin yerini alması için daha uygun fiyatlı bir AirPods modeli hazırlıyor. Bu giriş seviyesi modelin AirPods 2’ye yakın bir fiyatla (belki biraz daha pahalı) satılması bekleniyor. Tasarım olarak ise daha pahalı modeliyle aynı olacak ancak gürültü engelleme, Şeffaf Mod veya MagSafe şarj kutusu gibi özellikler bu modelde yer almayacak.

AirPods Pro 3’ün tanıtım tarihi belli oldu! Sevilen özellik, yeni modelde gelişecek

Şimdiye kadar tüm söylentiler, her iki yeni modeli de “AirPods 4” olarak adlandırdı. Apple bu isimlendirmeyi tercih edebilir, ancak ilk AirPods SE modelini görme ihtimalimizin de yüksek olduğunu düşünüyorum.

Ürün isimlendirme, özellikle de birbirine çok benzeyen ancak bazı farklılıklar gösteren iki model sattığınızda zor olabiliyor. Apple her iki yeni modeli de AirPods 4 olarak adlandırabilir. Peki bu iki modeli nasıl ayırt edeceğiz? Farklı fiyat etiketlerine sahip olmalarının yanı sıra, şirketin ürün adlarına bazı ayırt edici özellikler eklemesi gerekecek. Aksi takdirde, ortalama bir tüketici her zaman daha ucuz modeli satın alacaktır ve Apple bunu istemez. Giriş seviyesi modele sadece “AirPods 4” denirse, premium modelin adı ne olacak? “Aktif gürültü engelleme ve MagSafe şarj kutusu özellikli AirPods 4”? Kulağa pek hoş gelmiyor.

Daha mantıklı olan seçenek ise seriyi ikiye ayırmak:

  • Giriş seviyesi model: AirPods SE
  • Premium model: AirPods 4

Bu isimlendirme şeması, Apple’a çok daha net ve farklılaştırılmış bir ürün yelpazesi sağlayacaktır. Ayrıca iPhone ve Apple Watch gibi diğer ürünler için şirketin kullandığı isimlendirme düzenine de daha uygun olacaktır.

Böylece;

  • AirPods SE en ucuz seçenek,
  • AirPods 4 standart model,
  • AirPods Pro daha pahalı ve daha güçlü model,
  • AirPods Max ise üst düzey, kulak üstü seçenek olacaktır.

Apple kullanıcıları, bir SE ürününün en iyinin iyisi olmayacağını bilir. SE modelleri, uygun fiyat etiketi sunmak için en yeni özelliklerden bazılarından feragat eder ve yeni AirPods hakkındaki söylentiler de tam olarak bunu gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz