Ana Sayfa Apple iOS 18.1 ile Fotoğraflar uygulaması yeni bir özellik kazanıyor!

iOS 18.1 ile Fotoğraflar uygulaması yeni bir özellik kazanıyor!

0

Apple, merakla beklenen yapay zeka destekli “Temizle” özelliğini iOS 18.1 Beta 3 ile Fotoğraflar uygulamasına getirdi. Adından da anlaşılacağı gibi, Temizle özelliği; cansız nesnelerden insanlara, cilt kusurlarına kadar birçok şeyi ortadan kaldırarak kullanıcıların fotoğraflarını düzenlemelerine yardımcı oluyor.

Fotoğraflar uygulaması iOS 18.1 ile önemli bir iyileştirme alacak

Temizle özelliği, bir resim veya ekran görüntüsündeki öğelere dokunarak, daire içine alarak veya üzerlerinden kaydırarak kaldırmanıza olanak tanır. Bazı durumlarda, Temizle otomatik olarak önerilen alanları vurgulayarak bir öğeyi yalnızca bir dokunuşla kaldırmayı mümkün hale getirir. Alternatif olarak, kullanıcılar bir öğeyi kaldırmak için üzerinde kaydırabilir veya bu seçimdeki öğeleri kaldırmak için bir alanı daire içine alabilirler.

Fotoğraflar uygulaması iOS 18.1 ile önemli bir iyileştirme alacak

Temizle ayrıca bir fotoğrafın derinlik verilerinden de yararlanır ve bir görüntü alanını seçmek için bir daire kullanırken görünümdeki öğeleri kapatır. Ayrıca, otomatik seçim ve kaldırma için üzerinde kaydırdığınız öğeleri belirlemeye çalışacaktır. Kullanıcılar, yüzlerin üzerinden çapraz bir şekilde kaydırarak sansürleyebilirler. Bunu yapmak, yüzü pikselleştirecek ve bu da fotoğraflarda bir çocuğun yüzünü bulanıklaştırmak gibi görevler için yararlı olabilir.

Apple, lobi faaliyetlerini sürdürüyor

Ancak Temizle mükemmel olmaktan çok uzak. Bazen, yüzlerin erimiş gibi görünmesine neden olacak; diğer zamanlarda, öğeleri yalnızca yakındaki öğelerin ayırt edilemez bir karmaşasıyla değiştirmek için kaldıracaktır. Bu, devam eden bir çalışma ve daha fazla geliştirme ve eğitimle iyileşecektir.

Temizle’nin gelişine kadar, bir fotoğraftan veya ekran görüntüsünden bir öğeyi kaldırmak için Pixelmator gibi üçüncü taraf bir uygulama kullanmanız gerekiyordu. Temizle yalnızca öğeleri kaldırmakla ilgili değil; ayrıca cilt lekelerini düzeltmek veya fotoğraflardaki tozu gidermek gibi pratik işlevleri de yerine getirebilir. Benim düşünceme göre, bu benim özel kullanım durumum için Temizle’nin değeridir. Fotoğraflar uygulamasından ayrılmak zorunda kalmadan rutin bakım görevlerini gerçekleştirebilmek harika. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz