Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro, iPhone 16’dan ne kadar farklı olacak?

iPhone 16 Pro, iPhone 16’dan ne kadar farklı olacak?

0

Apple, gelecek hafta iPhone 16 ve iPhone 16 Pro dahil olmak üzere yepyeni amiral gemisi iPhone serisini tanıtacak. Hangisini alacağınız konusunda şimdiden düşünüyorsanız, iPhone 16 Pro’nun iPhone 16’ya göre bazı avantajları var – ancak bu yıl her zamankinden daha fazla benzerlik olacağını da belirtelim.

iPhone 16 Pro, iPhone 16’dan hangi farklı özelliklere sahip olacak?

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in en dikkat çekici değişikliklerinden biri daha büyük ekranları olacak. iPhone 16 Pro’nun ekranı 6,1 inçten 6,3 inçe, iPhone 16 Pro Max’in ekranı ise 6,7 inçten 6,9 inçe çıkacak. Öte yandan iPhone 16 ve iPhone 16 Plus aynı oranda büyümeyecek ve mevcut 6,1 inç ve 6,7 inç boyutlarını koruyacak. 120 Hz yenileme hızına sahip ProMotion özelliği ise Pro modellerine özel olmaya devam edecek.

iPhone 16 Pro, iPhone 16’dan hangi farklı özelliklere sahip olacak? İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

Yani mümkün olan en büyük iPhone ekran boyutuna sahip olmak istiyorsanız, bu yıl iPhone 16 Pro modellerinden birini tercih etmeniz gerekecek. Belirtelim ki, Pro olmayan ve Pro telefonlar arasındaki ekran boyutlarının farklı olduğu ilk sefer iPhone 13’ten bu yana ilk kez olacak. Apple, iPhone 15 Pro ile birlikte paslanmaz çelik yerine titanyumdan yapılmış yepyeni bir tasarım sunmuştu. Apple, iPhone tasarım değişikliklerini genellikle daha sonra diğer modellerine de getirse de, titanyum kasa için durum böyle olmayacak. Titanyum tasarım, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’e özel kalacak.

Apple Watch Series 10’un ekran boyutları ortaya çıktı!

Her zaman olduğu gibi, iPhone 16’da iki kamera (ana kamera ve ultra geniş açılı kamera) bulunurken, iPhone 16 Pro’da üç lens (ana, ultra geniş açılı ve telefoto) bulunacak. Ancak bu yıl kamera tarafında işler daha da ilginçleşecek çünkü iPhone 15 Pro Max ile gelen 5x telefoto kamera, iPhone 16 Pro’ya da geliyor. Bu da artık en iyi kamera sistemine sahip olmak için en büyük iPhone’u seçmek zorunda kalmayacağınız anlamına geliyor. Ancak en iyi kamera sistemine sahip olmak için iPhone 16 Pro veya iPhone 16 Pro Max’i tercih etmeniz gerekecek.

iPhone 16 Pro’da ayrıca bu yıl 12 MP’den 48 MP’ye yükseltilmiş ultra geniş açılı kamera bulunacak. Standart iPhone 16’da ise hala 12 MP ultra geniş açılı kamera bulunacak. Bu yıl iPhone 16 ve iPhone 16 Pro’nun her ikisi de A18 çipine sahip olacak. Ancak iPhone 16 Pro, A18 Pro ile daha güçlü bir versiyona sahip olacak. A18 Pro’nun A18’den ne kadar farklı olacağına dair net bir bilgimiz yok, ancak A18 Pro’nun 6 çekirdekli bir GPU’ya sahip olması, A18’in ise 5 çekirdekli bir GPU’ya sahip olması bekleniyor.

A18 Pro’nun ayrıca çok daha güçlü bir Yapay Sinir Motoru’na (Neural Engine) sahip olacağı bildiriliyor, bu da gelecekteki Apple Intelligence özellikleri için iyiye işaret olabilir. iPhone 16 ve iPhone 16 Pro her zamankinden daha fazla benzerlik gösterecek. Bunun nedeni ise öncelikle Çekim düğmesinin dört modelin tamamına ve Aksiyon düğmesinin ise tüm seride yer alması. Yine de, Apple’ın iPhone 16 Pro’yu iPhone 16’dan ayırt edeceği bazı önemli noktalar var ve kameranın bunda önemli bir rolü var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz