Ana Sayfa Apple İşte Apple Music’e gelecek iyileştirmeler

İşte Apple Music’e gelecek iyileştirmeler

0

Bu sonbaharda Apple Music, iOS 18 ile birlikte bir dizi kullanışlı güncellemeyle karşımıza çıkacak. Bu yeniliklerin bazıları önümüzdeki haftalarda iOS 18.0 ile gelirken, diğerleri ise Ekim ayında yayınlanması beklenen iOS 18.1 güncellemesiyle sunulacak. Uygulama organizasyonundan, çok daha gelişmiş SharePlay özelliklerine, iPad’e özel güçlü bir özelliğe kadar birçok yenilik bizleri bekliyor. İşte yakında Apple Music’e gelecek yeni özelliklerden bazıları…

Apple Music, bu iyileştirmeler ile karşımıza çıkacak

Artık ortak bir ortamda Apple Music dinlerken, çalan müziği kontrol etme yetkisini arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabileceksiniz. Daha önce yalnızca kendi Apple Music aboneliğine sahip kullanıcılar için geçerli olan SharePlay özelliği, iOS 18 ile herkes tarafından kullanılabilir hale geliyor. Artık bir HomePod, Apple TV veya herhangi bir Bluetooth hoparlörden müzik çalarken, yakınınızdaki herkes çalma kuyruğunu görüntüleyip düzenleyebilecek. Apple bunu, arkadaşlarınızın çalan müziği ortaklaşa kontrol etmek için tarayabilecekleri bir QR kodu aracılığıyla mümkün kılıyor.

Apple Music, bu iyileştirmeler ile karşımıza çıkacak

Apple Music uygulamasında “Göz At” sekmesinin yerini “Yeniler” sekmesi alıyor. Eski “Göz At” sekmesinde bulunan içerikler aynı kalırken, yeni isim sekmenin amacına daha uygun hale getirilmiş. iOS 18’de “Müzik Haptikleri” adında yeni ve etkileyici bir erişilebilirlik özelliği bulunuyor. Varsayılan olarak kapalı olan bu özellik, yeniden tasarlanan Ayarlar uygulamasındaki Erişilebilirlik ⇾ Müzik Haptikleri bölümünden etkinleştirilebiliyor. Bu özellik, işitme engelli kullanıcılara müziği deneyimlemek için eşsiz bir yol sunuyor. Müzik Haptikleri, Apple Music, Klasik Müzik, Shazam ve desteklenen üçüncü taraf uygulamalarla uyumlu çalışıyor.

Apple Watch Series 10’un ekran boyutları ortaya çıktı!

iPadOS 18.1 güncellemesiyle birlikte iPad uygulaması, özelleştirilebilir yeni bir kayan sekme çubuğu tasarımına kavuşuyor. Bu sekme çubuğuna tek tek çalma listelerini, çalma listesi klasörlerini, Son Eklenenler, İndirilenler, Sanatçılar, Albümler, Sizin İçin Hazırlandı gibi bölümleri ekleyebiliyorsunuz.

Apple Music’te müzik kuyruğunuza müzik eklerken uzun süredir kullanılan “Sonrakini Çal” ve “Son Olarak Çal” seçenekleri de iOS 18’de daha bilgilendirici hale getirilmiş. “Son Olarak Çal” düğmesinin adı “Bundan Sonra Çal” olarak değiştirilmiş ve daha da önemlisi, bu düğmeye bastığınızda hangi müziğin çalacağını tam olarak görebiliyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz