Ana Sayfa Apple Kullanıcılar neden yeni bir iPhone satın alıyor?

Kullanıcılar neden yeni bir iPhone satın alıyor?

0

Gelecek hafta düzenlenecek iPhone 16 etkinliği öncesinde CIRP, “yeni iPhone satın alımlarını tetikleyen şey nedir?” sorusuna cevap arayan yeni bir rapor yayınladı. İlginç bir şekilde, katılımcıların yalnızca %18’i yeni özelliklerin yeni bir iPhone satın almak için bir neden olduğunu söylerken, müşterileri telefonlarını yenilemeye ikna etmede en önemli faktörler ise oldukça çeşitli.

İnsanlar neden yeni bir iPhone satın alıyor?

CIRP’nin Haziran 2023-2024 dönemindeki iPhone alıcılarından gelen geri bildirimlere dayanan yeni çalışması “Yeni Özellikler iPhone Satışlarını Tetiklemiyor” başlığını taşıyor. Anket, katılımcıların açık uçlu soruları yanıtlamalarına olanak tanıyor ve ardından CIRP verileri şu altı kategoride sınıflandırıyor:

  • Mevcut telefonun eskimesi
  • Eski telefon kayboldu, kırıldı veya çalındı
  • En yeni özellikleri istemek
  • Operatörün sunduğu finansal teşvikler
  • 5G’ye geçiş dahil olmak üzere ağ kalitesini iyileştirme
  • Arkadaşların ve ailenin iPhone kullanması
İnsanlar neden yeni bir iPhone satın alıyor? İşte çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

CIRP, “eski telefon eskimişti” cevabının geçerli sayılabilmesi için katılımcının önceki telefonunun düzgün çalışmadığını belirtmiş olması gerektiğinin altını çiziyor. “Yeni özellikler”in yükseltme nedeni olarak sayılabilmesi için ise katılımcının halihazırda “düzgün çalışan” bir telefona sahip olduğunu ancak yeni kamera, çip vb. gibi en yeni özellikleri istediğini belirtmesi gerekiyor. Katılımcıların %44’üyle en popüler cevap, mevcut telefonlarının “eskimiş” olması oldu.

İşte iPhone 16 renkleri!

Yeni bir iPhone satın almak için en popüler ikinci neden ise %29’luk oranla kaybolan, kırılan veya çalınan bir akıllı telefon oldu. Katılımcıların yaklaşık beşte biri yeni özelliklerin yeni bir iPhone’a para harcamak için bir neden olduğunu söylerken, operatör teşvikleri, ağ ve arkadaşların/ailenin iPhone kullanması toplamda %9’luk bir paya sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz