Ana Sayfa Apple Mesajlar uygulaması, Apple Intelligence desteği alıyor!

Mesajlar uygulaması, Apple Intelligence desteği alıyor!

0

iOS 18, önümüzdeki haftalarda Apple Intelligence, yeni özelleştirme araçları ve daha fazlası gibi önemli geliştirmelerle karşımıza çıkacak. Fakat en büyük değişikliklerden biri Mesajlar uygulamasında karşımıza çıkıyor: RCS desteği. RCS, iPhone’lar ve Android cihazlar arasında mesajlaşmanın her zamankinden daha iyi çalışmasını sağlayacak. Peki bu sizin için ne anlama geliyor?

Mesajlar uygulaması, Apple Intelligence desteği alacak

Metin mesajlaşması söz konusu olduğunda, dikkat edilmesi gereken birkaç farklı mesajlaşma yöntemi bulunuyor. iMessage, Apple’ın kendi özel mesajlaşma sistemi. iPhone’lar, Mac’ler, iPad’ler ve diğer Apple cihazları iMessage üzerinden birbirleriyle iletişim kurabiliyor. Bu, iOS 18 ile değişmiyor. iMessage görüşmeleri mavi baloncuklar kullanıyor. SMS/MMS ise, iPhone’un Mesajlar uygulamasının bir Android kullanıcısıyla iletişim kurarken varsayılan olarak kullandığı mesajlaşma sistemini oluşturuyor. SMS/MMS görüşmeleri yeşil baloncuklar kullanıyor. RCS ise, iPhone’lar ve Android cihazlar arasında mesajlaşmayı her zamankinden daha iyi hale getirecek, SMS ve MMS’nin daha yeni, daha iyi bir versiyonu gibi.

RCS, “Zengin İletişim Servisleri” anlamına geliyor ve bir süredir Android cihazlarda yaygın olarak bulunuyor. SMS/MMS teknik olarak daha yaygın olsa da, daha eski bir teknoloji ve daha fazla sınırlamaya sahip. Örneğin, RCS’yi destekleyen Android cihazlar, diğer mesajlara bir kalp, başparmak yukarı veya Tapback benzeri diğer tepkilerle tepki verebiliyor. RCS ayrıca daha yüksek kaliteli fotoğraf ve video gönderme, okundu bilgisi, yazıyor göstergeleri ve daha fazlasını mümkün kılıyor.

iPhone 16 silikon kılıfları hakkında şok gelişme!

Önemli bir nokta olarak RCS, uçtan uca şifreleme kullanmıyor. Android telefonlardaki bazı RCS uygulamaları şifreleme kullansa da, bu standartların bir parçası değil. Umuyoruz ki bu durum gelecekte değişir. iOS 17 ve önceki Mesajlar uygulaması sürümlerinde, bir iPhone ile bir Android cihaz arasında mesajlaşma güvenilmez olabiliyordu. Bunun nedeni, iPhone’un bu gibi durumlarda SMS/MMS’ye güvenmesi ve bunların iMessage ile uyumlu çalışmayan eski teknolojiler olmasıydı.

iOS 18’de RCS desteğinin eklenmesiyle birlikte, Android kullanıcılarıyla yaptığınız görüşmeler artık önceki baş ağrılarına yol açmayacak. RCS görüşmeleri, mavi baloncuklar yerine hala yeşil baloncuklar kullanacak, ancak günlük kullanım için çok daha güvenilir olacaklar. Çok yüksek kalitede oldukları için medyanın gönderilememesi veya mesajların bazen olduğu gibi kaybolması konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Ayrıca, mavi baloncuklu mesajlardan bildiğiniz ve sevdiğiniz iMessage özelliklerinin daha fazlasını kullanabileceksiniz.

Önemli bir nokta olarak SMS ve MMS ortadan kalkmıyor, sadece ikinci plana atılıyorlar. RCS, mesaj göndermek için geleneksel bir mesajlaşma planı yerine mobil veriye güveniyor, bu nedenle veri kullanamadığınız ancak temel bir hücresel bağlantınızın olduğu durumlarda iPhone’unuz SMS’i kullanacak.

Şu anda beta sürümünde bulunan RCS, belirli ABD operatörleri için iOS 18 beta sürümünde destekleniyor, bu nedenle beta sürümünü kullanıyorsanız ve operatörünüz destekliyorsa bunu test edebilirsiniz. Bu ayın ilerleyen günlerinde iOS 18’in herkese açık olarak yayınlanmasından önce çok daha fazla operatörün RCS’yi desteklemeye başlamasını bekleyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz