Ana Sayfa Apple WhatsApp, eski macOS uygulamasını kaldırıyor

WhatsApp, eski macOS uygulamasını kaldırıyor

0

WhatsApp, geçtiğimiz yıl macOS uygulamasının tamamen sıfırdan inşa edilmiş yeni bir versiyonunu kullanıma sunmuştu. Kullanıcılar eski Electron tabanlı WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilseler de, Meta artık bu sürümün yakında kullanımdan kaldırılacağını ve kapatılacağını doğruladı.

WhatsApp, eski macOS uygulamasını kapatacak

WABetaInfo’nun haberine göre, Mac için eski WhatsApp uygulamasını çalıştıran kullanıcılara artık 54 gün içinde uygulamanın kullanılamayacağı bildiriliyor. Meta, kullanıcıların yeni sürümü WhatsApp web sitesinden veya Mac App Store’dan indirmeleri gerektiğini söylüyor.

Haberde, “Ekli ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, Mac’te Electron uygulamasını kullanan kullanıcılara artık bu uygulamanın 54 gün içinde kullanılamayacağı bildiriliyor. Masaüstü bilgisayarda WhatsApp’a erişmeye devam etmek için, tüm sohbetlerini ve kişilerini koruyacak olan yeni Catalyst uygulamasına geçmeleri öneriliyor” deniyor.

iOS 18.1 ile Fotoğraflar uygulaması yeni bir özellik kazanıyor!

macOS için yeni WhatsApp, iPhone uygulamasını temel alan ve sistemde yerel olarak çalışan Catalyst teknolojisiyle oluşturuldu. Öte yandan Electron uygulaması, esasen bilgisayarda çalışan bir web uygulamasıdır, bu da daha kötü performans ve bazı diğer sınırlamalar anlamına gelir.

macOS için yeni WhatsApp, bazı önemli özellikler olmadan piyasaya sürüldüğünden beri bazı kişiler Electron uygulamasını kullanmaya devam etmeyi tercih etmişti. Ancak geçen yıl Meta, eksik özelliklerin çoğunu yeni uygulamaya getirmeyi başardı.

WhatsApp, Mac App Store’da ücretsiz olarak sunuluyor ve macOS 11 veya sonraki sürümleri çalıştıran bir Mac gerektiriyor. Şirket ayrıca bir iPad sürümü üzerinde de çalışıyor, ancak çıkış tarihi henüz belli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz