Ana Sayfa Apple iOS RSS okuyucu Reeder yeni versiyonuyla geliyor!

iOS RSS okuyucu Reeder yeni versiyonuyla geliyor!

0

Apple cihazları için geliştirilmiş 15 yıllık RSS okuyucu Reeder, yepyeni bir versiyonla karşımızda. Bu yeni sürüm, uygulamayı kökten değiştiren ve RSS’i geleceğe taşıyan bir anlayışla karşımıza çıkıyor. Artık Reeder, RSS beslemelerinin yanı sıra podcast’ler, YouTube, Mastodon ve Bluesky gibi platformlardan gelen içerikleri, Reddit başlıklarını ve daha fazlasını tek bir çatı altında topluyor.

iOS RSS okuyucu Reeder yeni versiyonuyla karşımızda

Yeni Reeder kendini klasik bir RSS uygulaması olarak değil, daha çok geleceğin RSS okuyucusu olarak konumlandırıyor. Uygulamaya ekleyebileceğiniz veri kaynaklarının çeşitliliği dikkat çekici: RSS beslemeleri, Podcast’ler, YouTube, Mastodon, Bluesky, Micro.blog, Glass, Flickr, Comic Strip ve Reddit gibi platformlardan gelen içerikleri tek bir platformda takip edebilirsiniz.

iOS RSS okuyucu Reeder yeni versiyonuyla karşımızda. İşte konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
iOS RSS okuyucu Reeder yeni versiyonuyla karşımızda. İşte konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Ancak Reeder, sadece mevcut RSS modeline yeni seçenekler eklemekle kalmıyor, aynı zamanda bir RSS uygulamasının geleneksel çalışma şeklini de değiştiriyor. Bu değişimin en belirgin göstergeleri ise okunmamış öğe sayısının olmaması ve iCloud senkronizasyonunun zorunlu olması. Artık makaleler veya diğer içerik türleri “okundu” veya “okunmadı” olarak işaretlenmiyor. Bunun yerine, uygulama daha çok birleşik bir zaman çizelgesine sahip bir sosyal medya uygulaması gibi çalışıyor. Reeder, zaman çizelgenizde nerede olduğunuzu takip ederek hiçbir şeyi kaçırmamanızı sağlıyor. Ayrıca, tüm bu farklı içerik türlerini tek bir zaman çizelgesinde senkronize ettiği için, iCloud dışındaki üçüncü taraf RSS senkronizasyon hizmetleri desteklenmiyor.

Kullanıcılar neden yeni bir iPhone satın alıyor?

Yeni uygulama herkes için uygun olmayabilir, ancak RSS’e yeni bir bakış açısıyla yaklaşmak isteyenler için harika bir seçenek. Özellikle paylaşılan beslemeler, daha sonra okumak üzere kaydetme ve Reeder Classic’in hala destekleniyor olması dikkat çekici özellikler arasında yer alıyor. Eğer siz de RSS kullanıcısıysanız ve yeni Reeder’ı denemek isterseniz, uygulama App Store’da ücretsiz olarak indirilebilir. Birçok özelliği ücretsiz olarak kullanabileceğiniz uygulama içi satın alımlarla daha da zenginleştirilebiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz