Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro’nun kamerası nasıl olacak?

iPhone 16 Pro’nun kamerası nasıl olacak?

0

iPhone 16 Pro tanıtımına sayılı günler kala, yeni modelde yer alacak kamera yükseltmeleri de netleşmeye başladı. Bunlardan en önemlisi ise 48 MP çözünürlüğe sahip yeni Ultra Geniş kamera. Bu yükseltme, birçok iPhone kullanıcısının kabusu olan makro modu deneyimini de kökten değiştirecek gibi görünüyor.

iPhone 16 Pro serisinin kamerası nasıl olacak?

iPhone’unuzun Kamera uygulamasındaki çiçek simgesine aşina mısınız? Bu simge, iPhone’unuz bir nesneye çok yaklaştığında beliriyor ve cihazınızın ana kameradan Ultra Geniş kameraya geçtiği anlamına geliyor. Böylece makro moda girip daha net ve yakın çekimler yapabiliyorsunuz.

iPhone 16 Pro serisinin kamerası nasıl olacak? İşte çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Ancak sorun şu ki, Ultra Geniş kamera şu anda ana kameradan daha düşük kaliteli. Işık koşulları ideal olduğunda bunu fark etmeyebilirsiniz, ancak çoğu durumda makro moda geçiş gözle görülür şekilde daha düşük kaliteli bir görüntüyle sonuçlanıyor. Bu yüzden birçok iPhone kullanıcısı, ana kameranın kullanılabildiği ancak çiçek simgesinin görünmediği o hassas noktayı bulmaya çalışıyor.

Apple Watch, yine hayat kurtardı!

İşte iPhone 16 Pro’nun 48 MP Ultra Geniş kamerası bu soruna çözüm getirecek gibi görünüyor. Yeni Ultra Geniş kamera sadece daha iyi geniş açılı fotoğraflar çekmekle kalmayacak, aynı zamanda makro fotoğrafların kalitesini de artıracak.

Artık kullanıcılar makro modundan kaçınmak zorunda kalmayacak ve hangi kameranın kullanıldığını düşünmeden sadece deklanşöre basabilecekler. Umarız Apple, iki kamera lensi arasında kalite farkını tamamen ortadan kaldırarak çiçek simgesini tamamen tarihe gömer.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz