Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisi, Apple Intelligence ile geliyor!

iPhone 16 serisi, Apple Intelligence ile geliyor!

0

iPhone 16 serisinin çıkışına sayılı günler kala, yeni modellerde yer alacak en önemli özelliklerden biri olan Apple Intelligence da merakla bekleniyor. Yapay zeka destekli bu özellik, iPhone deneyimini birçok yönden zenginleştirecek gibi görünüyor. İşte iPhone 16’da yer alacak ve kaçırmak istemeyeceğiniz üç önemli Apple Intelligence özelliği:

iPhone 16 serisi, Apple Intelligence ile karşımıza çıkacak

İlk olarak, ChatGPT entegrasyonuyla daha da güçlenen yeni Siri dikkat çekiyor. Yepyeni bir tasarıma kavuşan Siri, artık ekranınızda parlayan bir ışık halkasıyla kendini belli ediyor. Çift dokunuşla Siri’ye yazarak da komut verebiliyorsunuz. Ancak en önemli yenilikler bunlar değil. Yeni Siri, artık söylediklerinizi çok daha iyi anlıyor, hatta yanlış telaffuz etseniz veya cümlenizin ortasında fikrinizi değiştirseniz bile sizi takip edebiliyor. Üstelik Apple ürünleri ve özellikleri hakkında da derinlemesine bilgi sahibi. Yıl sonuna doğru beklenen ChatGPT entegrasyonuyla Siri, çok daha güçlü bir asistana dönüşecek ve Apple, gelecek yıl Siri’ye ekranınızdaki içeriğin farkında olma, yeni uygulama içi ve çapraz uygulama eylemleri gerçekleştirme ve daha akıllı bir asistanlık için kişisel bağlamınızı anlama gibi özellikler ekleyeceğini de belirtiyor.

Apple Intelligence’ın bir diğer önemli özelliği ise bildirimler için yapay zeka destekli özetler. Her gün sayısız bildirim alıyoruz ve bunların çoğu zaman kaybolup gidiyor. Apple Intelligence, bildirimlerinizi gerçekten bilgilendirici hale getirmek için devreye giriyor. Artık bildirimleriniz, içeriğin kısa bir özetini sunacak. Bir e-postanın veya mesajın en önemli içeriği nedir? Artık bildirimleriniz size bunu söyleyecek. Üstelik bu özellik hem Apple uygulamaları hem de üçüncü taraf uygulamalar için geçerli. Yapay zeka destekli özetler sayesinde, bildirime anında mı yoksa daha sonra mı bakmanız gerektiğini hızlıca anlayabileceksiniz.

Apple Watch, yine hayat kurtardı!

Muhtemelen ilk etapta iOS 18.1 ile gelmeyecek olsa da Genmoji özelliği de Apple Intelligence ile birlikte en çok beklenen yenilikler arasında yer alıyor. Genmoji, basit bir komutla kendi özel emojilerinizi oluşturmanıza olanak tanıyacak. Tek yapmanız gereken istediğiniz emojinin tanımını yazmak; gerisini Apple Intelligence halledecek. Emoji’ler zaten kendimizi ifade etmenin popüler bir yolu haline geldi ve Genmoji ile bu ifade biçimini neredeyse sınırsız bir potansiyele kavuşturacak. Özellikle gençler ve genç yetişkinler başta olmak üzere birçok kullanıcının Genmoji özelliğini heyecanla beklediğini söyleyebiliriz.

Kısacası Apple Intelligence, iPhone deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak gibi görünüyor. Bakalım Apple’ın yapay zeka çalışmaları, gelecekte bizlere başka hangi yenilikleri getirecek?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz