Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 10, yeni özelliklerle geliyor!

Apple Watch Series 10, yeni özelliklerle geliyor!

0

Apple’ın bir sonraki etkinliği yaklaşırken, şirketin Pazartesi günü duyuracağı ürünler hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz. Bugün erken saatlerde Apple Watch Series 10’un uyku apnesi tespit özelliğine sahip olacağına dair bir raporun ardından, yeni nesil Apple Watch hakkında daha fazla ayrıntıya ulaştık.

Apple Watch Series 10, bu özelliklerle geliyor!

Güvenilir kaynaklara göre Apple Watch Series 10, yalnızca daha büyük ekranlardan daha fazlasına sahip olacak. Bu, yeni özellikleri ortaya çıkaracak ve daha doğru sonuçlar sağlayacak güncellenmiş bir EKG/kalp atış hızı sensörünü içeriyor. Bu özelliklerden biri de bugün Bloomberg tarafından haber yapılan ve şimdi kaynaklarımız tarafından doğrulanan uyku apnesi tespiti.

Uyku apnesi, uyurken nefes almanın tekrar tekrar durduğu ve başladığı bir rahatsızlıktır. Apple Watch Series 10, uyku takibi özelliğini temel alarak kullanıcının ne zaman uyku apnesi yaşadığını belirleyebilecek. watchOS 11’deki yeni Vitals uygulamasında olanlara benzer şekilde, kullanıcıların uyku apnesi teşhisi alabilmeleri için Apple Watch’u birkaç gün boyunca uyurken takmaları gerekecek.

iPhone 16 Pro’nun kamerası nasıl olacak?

Ayrıca Apple’ın, bu sensörler tarafından toplanan sağlık verilerinin işlenme şeklini değiştirdiğini de duyduk. Bu, atriyal fibrilasyonu Apple Watch’un kendisinde değil, iPhone’daki Sağlık uygulamasında yeni algoritmalar kullanarak aramayı içeriyor. Apple Watch Ultra 3’ün de aynı iyileştirmeleri alması gerektiğini belirtmekte fayda var.

Daha önceki haberlerde, yeni Apple Watch Series modellerinin daha büyük olacağı zaten belirtilmişti ve kaynaklarımız bunu daha fazla ayrıntıyla doğruluyor. Yeni küçük model, 41 mm’lik Apple Watch’tan daha yüksek, ancak 45 mm’lik Apple Watch’tan biraz daha düşük bir çözünürlüğe sahip. Yeni daha büyük model için çözünürlük, 49 mm’lik Apple Watch Ultra’nınkine benzer, ancak aynı zamanda biraz daha küçük.

Bu da bizi Apple Watch Series 10’un hem 44 mm hem de 48 mm boyutlarında satışa sunulacağına inanmaya yönlendiriyor. Apple, yeni ekranlardan yararlanmak için yeni saat kadranları tanıtacak. Bu, ortam ışığına tepki veren bir saat kadranı olan “Reflections”ı içeriyor. Ayrıca, aynı adı taşıyan yelken sporları yarışması düşünülerek oluşturulan ve kullanıcıların doğrudan saat kadranından kolayca zamanlayıcı başlatmasını sağlayacak yeni bir Hermès saat kadranı olan “Regatta” da var.

İlginç bir şekilde, Apple’ın bu yeni Hermès saat kadranını Apple Watch Ultra için de kullanılabilir hale getireceğini duyduk, bu da ilk kez Apple Watch Ultra için özel olarak tasarlanmış Hermès kordonları olacağına dair bir ipucu olabilir. Apple ayrıca gelgitler hakkında bilgi göstermek için yeni bir komplikasyon ekleyecek.

Tekrar Apple Watch Series 10’a dönecek olursak, bu modeller gelişmiş suya dayanıklılığa sahip olacak. Şu anda Apple Watch Series 9, 50 metreye kadar suya dayanıklılık derecesine sahip ve tüplü dalış gibi aktiviteler için önerilmiyor. Öte yandan Apple Watch Ultra, 100 metre derinliğe kadar suya gömülebiliyor ve 40 metre derinliğe kadar yüksek hızlı su sporlarında kullanılabiliyor.

Kaynaklar, Apple Watch Series 10’un 20 metre derinliğe kadar yüksek hızlı su sporları için sertifikalandırılacağını söyledi. Bu nedenle, Series 10 modelleri, şu anda Apple Watch Ultra’ya özel olan Apple’ın Derinlik uygulamasını alacak. Bu söylentilere ek olarak, Apple Watch Series 10’un daha ince bir tasarıma sahip olması, Apple Watch Ultra 3’ün ise aynı tasarımı koruması bekleniyor. Apple’ın ayrıca güncellenmiş bir Apple Watch SE duyurması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz