Ana Sayfa Aksesuar Apple Watch Ultra 3 ve Apple Watch Series 10 karşılaştırması!

Apple Watch Ultra 3 ve Apple Watch Series 10 karşılaştırması!

0

Pazartesi günü düzenlenecek iPhone 16 etkinliğinde yeni Apple Watch modelleri de tanıtılacak. Apple Watch Series 10, her zamankinden daha büyük iki boyutta gelecek ve daha büyük model Ultra’nın ekran boyutu ile aynı olacak. Sonuç olarak, Apple Watch Ultra 3’ün satılması her zamankinden daha zor olacak. Ancak, yeni Ultra modelini seçmek için hala birçok neden var. İşte Apple Watch Ultra 3’ün Series 10’a göre üç avantajı.

Apple Watch Ultra 3 ile Apple Watch Series 10 karşılaştırması: Hangi modeli almak daha mantıklı?

Öncelikle, bu iki model arasında neyin farklı olmayacağına kısaca değinelim.

  • Ekran boyutu: Daha büyük Series 10 modelinin Ultra 3 ile hemen hemen aynı boyutta bir ekrana sahip olması bekleniyor, bu nedenle Ultra en büyük avantajlarından birini kaybediyor.
  • İşlemci: Hem Ultra 3 hem de Series 10, gelecekteki yapay zeka kullanımları için umarız zemin hazırlayacak olan yeni S10 çipini içermelidir.
  • Uyku apnesi tespiti: Bu yılki Watch modellerinin en önemli yeni sağlık özelliklerinden biri uyku apnesi tespiti olacak ve hem Series 10’a hem de Ultra 3’e geliyor.

Şimdi de temel farklara geçelim. Ultra 3’ü Series 10’a göre değerli bir yükseltme haline getirebilecek şeyler neler? Bir Apple Watch Ultra’nız varsa veya hiç takan biriyle konuştuysanız, olağanüstü pil ömrünü bilirsiniz. Standart, Ultra olmayan bir Apple Watch modeliyle, genellikle yaklaşık bir günlük pil ömrü elde edersiniz. Saatiniz daha yeniyse ve pili daha yeniyse, muhtemelen bir günden biraz daha fazlasını yapabilirsiniz. Ancak kesinlikle iki tam gün değil, bu da hala her gün şarj etmeniz gerektiği anlamına geliyor. Ve pil bozulmaya başladıkça işler daha da kötüleşiyor.

Apple Arcade platformu yeni içeriklerle geliyor!

Apple Watch Ultra düzenli olarak 2+ günlük pil ömrü sunuyor. Pil ömrü o kadar iyi ki, pek endişelenmenize gerek kalmıyor. Bu, özellikle Saatiniz bir veya iki yaşında olduğunda ve pil eskisi gibi performans göstermediğinde önemlidir. Ultra 3 alıcıları, giderek inceleyen ve sonuç olarak pilden ödün verebilecek olan Series 10’a göre çok daha iyi pil ömründen yararlanacaklar.

Yalnızca Apple Watch Ultra titanyum kullanıyor ve bunun yeni modellerde de geçerli olması bekleniyor. Series 10 alüminyum ve paslanmaz çelik olarak gelecek, ancak titanyumun görünümünü ve dayanıklılığını tercih ediyorsanız, bunu daha ucuz Watch ile eşleştiremeyeceksiniz. Ayrıca Ultra’nın daha dayanıklı safir kristal camını da Series 10’da bulamayacaksınız.

Burada önemli bir X faktörü, Apple Watch Ultra 3 için uzay grisi titanyum modelinin çıkışı olabilir. Yıllardır söylentileri dolaşan bir kaplama ve Apple’ın bunu, Ultra serisinin daha fazla ilgiye ihtiyaç duyabileceği bu yıl piyasaya sürmesi beni şaşırtmaz.

Apple Watch Ultra’nın bir Aksiyon düğmesi var, Series 10’un ise yok. Kullanımınıza bağlı olarak, bu gerçekten büyük bir olay veya çoğunlukla önemsiz bir konu olabilir.

Zaten bir Ultra kullanıcısıysanız, belki de o Aksiyon düğmesini her gün kullanmaya alışmışsınızdır. Bu durumda, Ultra olmayan bir modele geri dönmek zor olacaktır. Fiziksel bir düğmenin rahatlığını yazılımda değiştirmek zordur. Ancak daha önce hiç Ultra kullanmadıysanız, Ultra 3 yerine Series 10’u tercih etmek daha kolay olabilir.

Yukarıdaki özellikler sizin için ne kadar değerli? Apple Watch Ultra 3’ün mevcut modeller gibi 799 dolardan başlaması bekleniyor. Öte yandan Apple Watch Series 10’un benzer boyutta bir ekran için yaklaşık 450 dolara mal olması gerekiyor. İki cihaz hala ölçülmesi zor olan farklı bir görünüme ve hisse sahip olacak. Ayrıca, mümkün olan en iyi Saate sahip olmanın da güzel bir yanı var. Ancak yine de Apple’ın bu yıl Ultra’yı satmak için biraz daha fazla çalışması gerekeceğini düşünüyoruz. Sizce Apple Watch Ultra 3, yüksek fiyatına değecek mi? Yorumlarda bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz