Ana Sayfa Apple Apple, yakında kendi 5G modemini üretebilir!

Apple, yakında kendi 5G modemini üretebilir!

0

Apple’ın Qualcomm’un 5G modemlerini kendi çipleriyle değiştirme yolunda yıllardır devam eden çabaları sona eriyor. Daha önce Ming-Chi Kuo, Apple’ın ilk kendi üretimi 5G modemlerinin 2025’te piyasaya sürülecek belirli iPhone modellerinde yer alacağını belirtmişti. Kuo bugün ise Apple’ın önümüzdeki yıllardaki genişleme planlarına ilişkin beklentilerini paylaştı. X platformunda yayınladığı yeni bir gönderide Kuo, Apple’ın 5G modemleri için gelecek yıl küçük başlayıp 2026 ve 2027’de önemli ölçüde artacak hızlı bir büyüme planı özetliyor.

Apple, 5G alanında yeni bir çağa mı girecek?

Kuo şunları yazıyor:

“En son tedarik zinciri araştırmalarım, Apple’ın kendi üretimi 5G çip sevkiyatlarının hızla artacağını ve Qualcomm’un 5G çiplerinin yerini alacağını gösteriyor. Apple’ın kendi üretimi 5G çip sevkiyatlarının 2025’te 35-40 milyon adede, 2026’da 90-110 milyon adede ve 2027’de 160-180 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu trend, Qualcomm’un 5G çip sevkiyatlarını ve lisans satışlarını önemli ölçüde etkileyecek.”

Apple, 5G alanında yeni bir çağa mı girecek? İşte çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

2025 için öngörülen 35-40 milyon adetlik sevkiyatın yalnızca birkaç iPhone modeliyle sınırlı kalması bekleniyor:

  • iPhone SE 4 (ilkbaharda çıkması bekleniyor)
  • ultra ince iPhone 17 Air (sonbaharda bekleniyor)

Bu yeni iPhone modellerinin her ikisi de oldukça ilgi çekici görünüyor, bu da 35-40 milyonluk tahminin belki de düşük kaldığını düşündürüyor.

iPhone 16 Pro’nun kamerası nasıl olacak?

iPhone SE 4, ucu ucuna OLED ekran, Apple Intelligence uyumlu bir çip, USB-C ve daha fazlasına sahip olacak. Tüm bunlar da oldukça uygun bir fiyata. iPhone 17 Air’in ise ‘en iyi’ iPhone olmaktan alıkoyan bazı ödünler içermesi bekleniyor. En azından teknik özelliklere bakılırsa, bu onur 17 Pro ve Pro Max’te kalacak. Ancak fütüristik, ultra ince modelin yine de oldukça popüler olması bekleniyor.

Rakamların kendisi sonunda çılgınca farklılık gösterebilir, ancak bu rapordaki önemli olan şey eğilim. Her şey Apple’ın kendi üretimi 5G modemiyle yolunda giderse, şirketin ileride mümkün olduğunca çok iPhone ve iPad’e bu yeni çipi eklemek için hızla hareket edeceği görülüyor. Kim bilir, belki de ilk hücresel Mac’leri bile görürüz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz