Ana Sayfa Apple HomeKit Secure Video, yeterli ilgiyi görmüyor mu?

HomeKit Secure Video, yeterli ilgiyi görmüyor mu?

0

Apple, gizlilik odaklı yaklaşımından ödün vermeden özelliklerini sürekli olarak geliştirirken, HomeKit güçlü bir platform haline geldi. Hatta Matter standardına katkıda bulunarak Home uygulamasının yapabileceklerini genişlettiler. Ancak ele almamız gereken büyük bir sorun var: HomeKit Secure Video. Satıcılar bunu büyük ölçüde görmezden geliyor ve bu tamamen Apple’ın hatası olmasa da, çözmeleri gereken bir sorun.

HomeKit Secure Video yeterli ilgiyi görmüyor

HomeKit Secure Video, Amazon ve Google’ın yönetilen hizmetlerini başlattığı dönemde Apple’ın akıllı ev videosuna cevabıydı ve 2019’da piyasaya sürüldü. Bu özellik, ev güvenlik kameralarınızı Home uygulamasıyla kullanmanıza olanak tanır ve burada video görüntüleri iCloud’a güvenli bir şekilde depolanmadan önce Home hub’ınızda gizli olarak analiz edilir. En güzel yanı, iCloud depolama sınırlarınıza dahil olmaması ve gizlilik düşünülerek tasarlanmış olmasıdır; her şey uçtan uca şifreli kalır, yani kayıtları yalnızca siz ve güvendiğiniz kişiler görebilir. Apple bile göremez. Verilerinizi güvende tutmaya yönelik daha geniş kapsamlı taahhüdüne mükemmel şekilde uyan sağlam bir özelliktir.

En sevilen HomeKit Secure Video Kameraları hangileri?

  • Eve Cam
  • eufy Security, eufyCam 2C
  • Aqara 2K İç Mekan Güvenlik Kamerası E1
  • eufy Security İç Mekan Kamerası C120
  • Aqara 2K Güvenlik İç Mekan Kamera Hub’ı G3
  • Logitech Circle View
  • Eve Dış Mekan Kamerası

Yukarıda listelenen kameraların tümü, HomeKit Secure Video için gerçekten harika seçeneklerdir. Çeşitli üreticilerden geliyorlar ve kaya gibi sağlamlar. Bu kameralardan herhangi birini HomeKit Secure Video ile kullanmanızı tavsiye etmekte hiçbir sakınca görmüyoruz.

iPhone 16 Pro’nun kamerası hakkında önemli gelişme!

Bu kameraların tümünün çıkış tarihlerini kontrol ederseniz, 2024’te piyasaya sürülen tek bir tane bile bulamazsınız. Hatta çoğu 2020 ve 2021 yılları arasında piyasaya sürüldü. Aqara, son birkaç yılda bir avuç yeni kamera piyasaya sürerken, Eve de 2022’de sel kamerasını piyasaya sürdü. Bu yazın başlarında, Logitech’in HomeKit Kamera serisindeki karışıklığı ve Logitech’in bunları hala satıp satmadığını ele aldık.

Başta da söylediğimiz gibi Apple, üreticileri yeni kameralar piyasaya sürmeye zorlayamaz, ancak bunun farkında olmalıdır. Apple’ın geçmişinde dışarıdan satıcılara güvenmekten çekinmesinin nedenlerinden biri de budur. Apple, 1990’larda Office için Microsoft’a bağımlı olduğunda, Microsoft onu güncel tutamayınca algı sorunlarıyla karşılaştı.

Google ve Amazon kendi kameralarını üretiyorlar. Kendi kameralarını destekliyorlar. Akıllı ev güvenlik kameraları söz konusu olduğunda kendi kaderlerini kontrol ediyorlar. Apple’ın da aynısını yapmasının zamanı geldi. Satıcıların yenilik yapmaya devam etmesi için HomeKit Secure Video kameraları için yeterli gelir olmadığı açık ve bu anlaşılabilir bir durum. Google, birinci taraf kameraları için ek özellikler sunmak üzere tasarlanmış bir Nest Aware aboneliği sunuyor.

Peki, Apple için çözüm nedir? Cevap açık: Apple’ın kontrolü ele alma ve en yeni ve en iyi HomeKit özelliklerini tam olarak destekleyen kendi akıllı kamera serisini geliştirmesinin zamanı geldi. Bunu yaparak Apple, tıpkı diğer birçok kategoride olduğu gibi, akıllı ev kamera pazarında yeni bir standart belirleyebilir. Apple’ın imzasını taşıyan tasarımın, son teknolojiyle buluştuğu yeni bir inovasyon dalgasının zamanı geldi. Yalnızca harika görünen değil, aynı zamanda HomeKit ekosistemiyle sorunsuz bir şekilde entegre olan, Apple kullanıcılarının beklediği gizliliği, güvenliği ve kullanım kolaylığını sunan bir ürün.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz