Ana Sayfa Haberler iPhone 16 Pro daha ince çerçevelerle gelebilir!

iPhone 16 Pro daha ince çerçevelerle gelebilir!

0

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in, önceki modellerine göre daha büyük ekranlara sahip olması bekleniyor. Apple’ın bunu genel form faktöründe büyük bir artış olmadan başarmasının bir yolu da daha küçük çerçeveler kullanmak. Bloomberg’den Mark Gurman, iPhone 16 Pro çerçevelerinin iPhone 15 Pro’dan yaklaşık %33 (veya üçte bir) daha küçük olmasını beklediğimizi bildiriyor.

iPhone 16 Pro daha ince çerçevelerle mi gelecek?

Geçtiğimiz yıl iPhone 15 Pro serisiyle Apple, çerçeveleri yaklaşık 3,5 mm’den 2 mm’nin altına düşürmüştü. Son haberlere göre, 2 mm’lik bu sınır iPhone 16 Pro ile bu sonbaharda daha da küçülecek ve muhtemelen 1,3 veya 1,4 mm civarına düşecek. Daha önceki söylentiler, bunun iPhone 16 Pro’nun dünyanın en ince akıllı telefon çerçevelerine sahip olacağı anlamına geldiğini öne sürmüştü.

Apple, iPhone 16 Pro’nun çerçevelerini önemli ölçüde küçültmek için yeni bir Sınır Küçültme Yapısı (BRS) teknolojisi kullanacak. Bu teknoloji, ekranın kenarına yakın bazı kabloların ve devrelerin aşağı doğru bükülmesiyle çalışıyor. Bu, Apple için tamamen yeni bir teknoloji ve söylentilere göre üretim sürecinde bazı zorluklara neden oldu.

iPhone 16 Pro, iPhone 16’dan ne kadar farklı olacak?

Ancak bu üretim zorluklarının büyük ölçüde çözülmüş gibi görünüyor, çünkü Apple daha büyük ekranlara ve daha küçük çerçevelere sahip iPhone 16 Pro modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Peki siz iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in büyümesi hakkında ne düşünüyorsunuz? iPhone’lar artık çok mu büyümeye başladı? Yorumlarda bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz