Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro’nun kamerası hakkında önemli gelişme!

iPhone 16 Pro’nun kamerası hakkında önemli gelişme!

0

Apple’ın yeni iPhone 16 modellerini duyurması beklenen özel etkinliğine sadece birkaç gün kaldı. Yeni telefonlar hakkında pek çok söylenti dolaşırken, yeni donanımla birlikte nelerin değiştiğine dair daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Kamera tarafında kullanıcıları 4K 120fps video kaydı gibi iyileştirmeler bekliyor. Konuyla ilgili güvenilir kaynaklar, iPhone 16 Pro’nun kamerasındaki yeniliklerle ilgili kanıtlar sundu. Daha önce de söylentileri çıkan yeni Pro modelleri, yeni bir 48 megapiksel ultra geniş açılı sensöre sahip olacak ve kaynaklar bu bilgiyi doğruluyor. Dahası, kamera sistemi 16 Pro ve 16 Pro Max arasında tamamen aynı olacak.

iPhone 16 Pro’nun kamerası hakkında önemli bir sızıntı ortaya çıktı

Bu, her iki Pro modelinin de mevcut nesilde sadece Pro Max modeline özel olan 5x optik yakınlaştırma için tetraprism lense sahip olacağı anlamına geliyor. Peki ya yeni özellikler? Video tarafında iPhone 16 Pro, ilk kez 4K çözünürlükte 120 fps hızında video çekebilecek (iPhone 15 şu anda 4K 60 fps ile sınırlı). Harici depolamaya bağlandığında, kullanıcılar 120 fps’de ProRes 4K çekebilecekler. Ek olarak, Apple, QuickTake’i 1080p’den 4K’ya yükseltiyor. İlginç bir şekilde, Apple’ın iPhone 16 Pro ile 8K video çekimini test ettiğine dair de kanıtlar görüldü. 8K görüntü yaklaşık 35 megapiksel olduğundan, hem geniş açılı hem de ultra geniş açılı lensler 8K video çekmek için yeterli çözünürlüğe sahip olacak. Tabii ki, yeni A18 Pro çipi de 8K’ya hazır görünüyor.

Ancak Apple’ın, özellikle yakınlaştırma lensi hala 4K ile sınırlı olacağı için, üretim cihazlarında 8K’yı etkinleştirmeye karar verip vermediği belirsiz. Apple, 8K’yı yeni ve daha yüksek çözünürlüklü bir yakınlaştırma lensine sahip olacağı söylenen gelecek yılki iPhone’lar için saklıyor olabilir. Diğer yenilikler arasında kayıplı ve kayıpsız fotoğraflar çekmek için JPEG-XL formatı desteği, Kamera uygulamasında video kaydını duraklatma ve devam ettirme, videolarda rüzgar gürültüsünü giderme, cilt tonlarını korumak için daha iyi makine öğrenimi ile birden fazla yeni Fotoğraf Stili ve Apple Vision Pro’da 3D olarak görüntülenebilen Uzamsal Fotoğraflar çekmek için yeni bir mod yer alıyor.

Apple Watch Ultra 3 geliyor!

iPhone 16 modellerine yeni bir özel kamera düğmesi geleceği de söylentiler arasında ve kaynaklar bu konuda da daha fazla ayrıntı verdi. Dahili olarak “Kamera Düğmesi” olarak adlandırılan (pazarlama adı farklı olabilir) bu düğme, nasıl basılıp kaydırıldığına bağlı olarak farklı eylemleri yeniden oluşturabilen dokunmaya duyarlı bir düğme olacak.

Basit bir dokunuşla Kamera uygulaması veya kullanıcının seçtiği üçüncü taraf bir uygulama açılacak, bu özellik kullanıcıların Apple’ın Kamera uygulamasını Kilit Ekranında değiştirmelerini sağlayan aynı iOS 18 API’si tarafından destekleniyor. Hafifçe basıldığında Kamera Düğmesi otomatik odaklamayı tetikleyecek. Sert bir dokunuş fotoğraf çekecek veya video kaydetmeye başlayacak. Parmağınızı düğmenin yüzeyinde kaydırarak yakınlaştırmayı veya pozlamayı ayarlayabileceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz