Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisi önemli kamera iyileştirmeleriyle geliyor!

iPhone 16 serisi önemli kamera iyileştirmeleriyle geliyor!

0

iPhone 16 Pro serisi, daha büyük ekranlar, özel bir Çekim düğmesi ve daha fazlası gibi yeni özellikler getirecek. Ayrıca iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max kamera donanımında da gözle görülür birçok iyileştirme bekliyoruz. İşte önümüzdeki hafta dört gözle bekleyeceğiniz yedi şey…

iPhone 16 serisi önemli kamera iyileştirmeleriyle gelecek

Birden fazla rapora göre, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max bu yıl her ikisi de geliştirilmiş bir 48MP Ultra Geniş kamera alacak. Bu, iPhone 15 Pro’daki mevcut 12 MP Ultra Geniş kameradan önemli bir gelişmeyi temsil edecek. Bu değişiklik, iPhone 16 Pro’nun Ultra Geniş kamerasının çoğu çekim koşulunda, ancak özellikle düşük ışıklı ortamlarda çok daha iyi olacağı anlamına geliyor. Görüntüler ayrıca daha fazla ayrıntı ve gelişmiş renk sunarken, artan çözünürlük düzenleme ve son işlemede ek esneklik sağlayacak.

iPhone 16 Pro’nun 48MP Ultra Geniş kamerası, uzamsal video kaydı için de büyük iyileştirmeler anlamına gelebilir. Bu özellik, Ana ve Ultra Geniş lenslerin bir kombinasyonuna dayanıyor ve yeni bir 48MP Ultra Geniş ile iPhone 16 Pro’nun uzamsal videoyu 4K çözünürlükte kaydedebilmesi mümkün. Şu anda iPhone 15 Pro, uzamsal videoyu yalnızca 1080p çözünürlükte kaydedebiliyor.

Son olarak, yükseltilen Ultra Geniş kamera makro moduna da iyileştirmeler getirecek. Bu, yakın çekim fotoğrafların kalitesini önemli ölçüde artırmalıdır. Son dakika gelen bir söylentiye göre iPhone 16 Pro, ilk kez saniyede 120 kare hızında 4K video kaydını destekleyecek. Şu anda iPhone 15, saniyede 60 kare hızında 4K çekim yapmakla sınırlı. Bu, iPhone 16 Pro ile çekilen 4K videoların her zamankinden daha akıcı ve akıcı olacağı anlamına geliyor.

iPhone 16 Pro’nun kamerası hakkında önemli gelişme!

Apple’ın ayrıca iPhone 16 Pro ile 8K video kaydetme özelliğini test ettiği bildirildi, ancak bu özelliğin bu yıl gerçekten kullanıma sunulup sunulmayacağı belirsiz. Şu anda iPhone 15 Pro Max, 5x optik yakınlaştırma ve 25x dijital yakınlaştırma özelliklerinin kilidini açan yeni bir tetraprism kamera tasarımı kullanıyor. Ancak iPhone 16 serisiyle birlikte Apple, yükseltilmiş tetraprism kamerayı daha küçük iPhone 16 Pro’ya da genişletecek. Bu, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in her ikisinin de en az 5x optik yakınlaştırma ve 25x dijital yakınlaştırma sunacağı anlamına geliyor.

Akılda tutulması gereken bir başka ayrıntı daha var: Şüpheli bir söylenti, iPhone 16 Pro Max’in “periskop ultra uzun telefoto kombinasyonu” adı verilen bir özelliğe sahip olacağını öne sürdü. Bu, 5x’ten daha büyük optik yakınlaştırmayı mümkün kılacaktır, ancak şu an itibariyle söylenti, geçen yıldan kalma bu tek kaynak dışında doğrulanmadı.

Her iPhone kamera kullanıcısının muhtemelen iyi bildiği bir sorun, parlak aydınlatmalı ortamlarda çekim yaparken oluşan mercek parlamasıdır. Bu sorun, beklenmedik artefaktların ve mercek parlamasının dahili yansımalarının görüntülerde görünmesine neden olur. Piyasadaki çoğu kamerayı etkileyen bir donanım sorunu, ancak Apple’ın bildirildiğine göre iPhone 16 Pro için üzerinde çalıştığı bir çözümü var.

Bir söylentiye göre Apple, iPhone 16 Pro için yeni bir “atomik katman biriktirme” (veya ALD) lens kaplama teknolojisini test ediyor. Bu yansıma önleyici kaplama, dahili yansımaların etkilerini en aza indirmek için iPhone 16 Pro’nun kamera lenslerine uygulanabilir. Bu söylenti doğru çıkarsa, iPhone 16 Pro görüntülerinde, özellikle de parlak aydınlatmalı ortamlarda çekilenlerde daha az beklenmedik artefakt göreceğiniz anlamına gelir.

iPhone 16 Pro’nun, daha iyi düşük ışık performansı için yükseltilmiş bir tasarıma sahip Sony’nin yeni bir Ana kamera sensörünü kullanacağı bildiriliyor. Sony’nin en yeni yığılmış sensör teknolojisi, normalde tek bir katmanda birleştirilen fotodiyotları ve piksel transistörlerini ayırıyor. Bu, gerçekte ışığı yakalayan kısım olan fotodiyotların kendilerinin, aynı genel piksel boyutu için önemli ölçüde daha büyük olmasını sağlıyor. Sony, bu sensörün mevcut kamera sensörlerine kıyasla iki kat daha fazla ışık yakaladığını iddia ediyor.

Daha fazla ışık yakalamak ve daha fazla gürültüyü gidermek, iPhone kullanıcıları için genel olarak daha iyi fotoğraflar anlamına geliyor.

Ancak belirsiz olan bir şey, bu yeni nesil Sony sensörünün her iki iPhone 16 Pro modelinde de kullanılıp kullanılmayacağı. Weibo’daki en az bir söylenti, yalnızca iPhone 16 Pro Max’in bu yükseltilmiş yığılmış kamera sensörü donanımını kullanacağını söyledi.

Apple ayrıca, tamamen kameraya adanmış yeni bir düğmeyi dört iPhone 16 modeline de ekliyor. “Çekim düğmesi” olarak adlandırılan bu düğme, iPhone 16’nın sağ tarafında yer alacak. Kullanıcılar Kamera uygulamasını açmak için düğmeye basabilecek, ardından yakınlaştırma veya pozlama gibi belirli kontrolleri değiştirmek ve son olarak da fotoğraf çekmek için düğmeyi kullanabilecekler.

Çekim düğmesi, bildirildiğine göre, içeri ve dışarı basılan fiziksel bir tasarıma ve üstte kapasitif bir yüzeye sahip olacak. Kullanıcılar, yakınlaştırmak ve uzaklaştırmak, pozlamayı ayarlamak ve daha fazlası için bu kapasitif yüzeyde parmağını kaydırabilecekler. Çekim düğmesinin ayrıca üçüncü taraf kamera uygulamalarını da destekleyeceği bildiriliyor.

Son olarak, iPhone 16 Pro’nun JPEG-XL formatı için destek içereceği bildiriliyor. Bu format hem kayıplı hem de kayıpsız sıkıştırmayı destekleyerek daha küçük dosya boyutlarında yüksek kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlıyor. JPEG-XL ayrıca geniş renk gamlarını, yüksek dinamik aralığı (HDR) ve aşamalı oluşturmayı da destekliyor.

iPhone 16 Pro’da JPEG-XL desteği, JPEG, HEIF, HEIF Max ve ProRaw Max dahil olmak üzere mevcut formatların yanı sıra kullanılabilecek. iPhone 16 serisinin önümüzdeki hafta duyurulması bekleniyor. Bu yıl hangi iPhone 16 Pro kamera iyileştirmelerini görmeyi en çok dört gözle bekliyorsunuz? Yükseltme yapmayı düşünüyor musunuz? Yorumlarda bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz