Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisinde ısınma sorunu yaşanmayacak!

iPhone 16 serisinde ısınma sorunu yaşanmayacak!

0

iPhone 15 Pro’nun bilinen bir aşırı ısınma sorunu vardı (var mıydı?). Apple’ın, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra yazılım güncellemesiyle sorunu çözdüğü bildirildi. Ancak ben iPhone 15 Pro sahibiyim ve kullanıyorum ve aşırı ısınma benim için hala bir sorun olmaya devam ediyor. Belki de artık daha “normal” miktarda bir ısı, ama yine de bugün hala karşılaştığım bir sorun. Neyse ki, söylentiler Apple’ın iPhone 16 ve iPhone 16 Pro ile birlikte yolda bir çözüm bulabileceğini gösteriyor.

iPhone 16 serisinde ısınma sorunu olmayacak

Neredeyse bir yıl önce, iPhone 16 Pro’ya yönelik olduğu söylenen metal bir pil yuvasının fotoğrafı sızdırıldı. Metal yuva, iPhone 16 serisinde cihazın aşırı ısınmasını önleyecek yeni bir pil tasarımına işaret ediyordu. Mevcut iPhone’lar pil bileşenleri için daha hafif bir folyo kaplama kullandığından, metal yuvanın ısıyı daha iyi idare edeceği bildirildi. Ayrı olarak, bir rapor, iPhone 16’da daha iyi soğutma sağlamayı amaçlayan iki donanım iyileştirmesini özetledi. Bunlardan biri, söz konusu sızıntıyı daha da doğrulayan metal yuvaydı.

İkinci değişiklik, termal iletkenlikte önemli iyileştirmeler sağladığı söylenen bir ‘grafen termal sistemiydi’. Bu ayrı raporlar, Apple’ın iPhone’un aşırı ısınma sorunları için güçlü bir çözüme sahip olduğuna işaret ediyor. iPhone 15 Pro’mu dışarıda çok kullanıyorum. Bu da elbette en çok aşırı ısınma sorunlarıyla karşılaştığım yer.

Apple Watch Ultra 3’ün yeni özelliği çok konuşulacak!

Bu sorunun beni en çok rahatsız ettiği alan ise fotoğraf ve video çekmek oldu. Modern bir iPhone her fotoğraf çektiğinde, perde arkasında çok fazla işlemsel iş yapıyor. Bir fotoğraf artık sadece bir fotoğraf değil. Sonuç olarak, iPhone’un çipine binen tüm yük, performans sorunlarına ve aşırı ısınmaya yol açıyor.

Özel bir anı yakalamaya çalışırken, iPhone’unuzun aşırı ısınması ve görevini yerine getirememesi inanılmaz derecede sinir bozucu. Çoğu zaman telefonumun:

  • Aşırı ısındığı için hiç fotoğraf çekemediğini
  • Fotoğraf çekerken önemli ölçüde geciktiğini
  • Veya fotoğrafların kısa videolar olarak çekilmesine neden olan yazılım sorunları yaşadığını gördüm.

Bu sorun, iPhone 15 Pro’da önceki diğer iPhone’lardan daha belirgin hale geldi. İşte bu yüzden, metal pil yuvasıyla tamamlanan yeni bir termal sistem, ilk bakışta göründüğünden çok daha heyecan verici.

iPhone 16 Pro’mla, aşırı ısınma nedeniyle önemli anıları kaçırma riski olmadan güvenilir bir şekilde fotoğraf çekebilirsem, bu harika bir yükseltme olacak. Sizin iPhone’unuzda aşırı ısınma sorunları yaşıyor musunuz? Gelişmiş termal özellikler, iPhone 16’ya yükseltme yapmanız için bir neden mi? Yorumlarda bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz