Ana Sayfa Haberler İşte dev Apple etkinliği hakkında bildiklerimiz!

İşte dev Apple etkinliği hakkında bildiklerimiz!

0

iPhone 16 sadece birkaç gün sonra geliyor. Apple, önümüzdeki hafta amiral gemisi iPhone güncellemelerini, yeni Apple Watch donanımlarını ve daha fazlasını tanıtacağı özel bir etkinlik düzenleyecek. 9 Eylül’de düzenlenecek “It’s Glowtime” özel etkinliğinde beklenen her şeyin bir özeti burada.

Dev Apple etkinliği hakkındaki güncel bilgiler

Apple’ın iPhone 16 etkinliği, 9 Eylül Pazartesi günü Pasifik saatiyle sabah 10:00’da gerçekleşecek. İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

Dev Apple etkinliği hakkındaki güncel bilgiler sizlerle paylaşıyoruz. İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…
Dev Apple etkinliği hakkındaki güncel bilgiler sizlerle paylaşıyoruz. İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın, önceki modellere göre birkaç önemli yükseltmeye sahip olması bekleniyor. İşte beklenenlerin bir özeti.

  • Daha hızlı performans: iPhone 16 modelleri yeni bir A18 çipinden güç alacak ve 8 GB RAM ile eşleştirilecek (6 GB’tan yükseltildi). Bu aynı zamanda Apple Intelligence desteğini de sağlayacak.
  • Aksiyon düğmesi: iPhone 16, tıpkı geçen yıl iPhone 15 Pro’nun yaptığı gibi, sessize alma düğmesini yeni programlanabilir bir Aksiyon düğmesi lehine kaldıracak.
  • Çekim düğmesi: iPhone 16’nın sağ tarafında, kameraya özel yeni bir düğme göreceksiniz. Çekim düğmesi olarak adlandırılan bu düğme, Kamera uygulamasını açmanın hızlı bir yolu olarak hizmet edecek. Ayrıca yakınlaştırıp uzaklaştırmak ve görüntüleri netleştirmek için kullanabileceksiniz.
  • Daha küçük kamera çıkıntısı: iPhone 16, dikey olarak hizalanmış lenslere sahip daha küçük bir kamera çıkıntısına sahip olacak. Bu, Apple Vision Pro’da görüntülenebilen sürükleyici içerikler oluşturan uzamsal video kaydını mümkün kılacak.
  • Yeni renkler: iPhone 16’nın mavi, yeşil, pembe, beyaz ve siyah olmak üzere beş yeni renkte satışa sunulacağı bildiriliyor.

Phone 16, 9 Eylül’de açıklanırsa, geçmiş yıllara bakılırsa ön siparişler 13 Eylül’de başlayacak ve 20 Eylül’de piyasaya sürülecek.

Apple Watch Ultra 3’ün yeni özelliği çok konuşulacak!

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max

Apple, Eylül ayındaki etkinliğinde iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’i de duyuracak. Yeni amiral gemisi iPhone’lardan beklenenlerin önemli noktaları şunlar:

  • Daha büyük ekranlar: iPhone 16 Pro, 6,1 inçten 6,3 inçlik daha büyük bir ekrana sahip olacak. iPhone 16 Pro Max ekranı ise 6,7 inçten 6,9 inç’e çıkacak.
  • Çekim düğmesi: iPhone 16 Pro’ya ayrıca yeni Çekim düğmesi eklenecek. Yine, bu size Kamera uygulamasını açmak, yakınlaştırıp uzaklaştırmak ve fotoğraf çekmeden önce kamerayı netleştirmek için hızlı bir yol sağlayacak.
  • Geliştirilmiş Ultra Geniş kamera: 0,5x kamerayı sevenler için iPhone 16 Pro, kalitede büyük bir artış sunacak. Birden fazla söylentiye göre, Ultra Geniş kamera, mevcut 12MP lensten önemli bir artışla 48MP kaliteye sıçrayacak.
  • Video yükseltmeleri: Raporlar, iPhone 16 Pro’nun ilk kez 120 fps’de 4K çözünürlükte video kaydedebileceğini gösteriyor (iPhone 15 şu anda 4K 60 fps ile sınırlı).
  • 5x optik yakınlaştırma: iPhone 16 Pro, geçen yıl iPhone 15 Pro Max’e gelenle aynı 5x optik yakınlaştırma Telefoto lense sahip olacak.
  • Teknik özellik iyileştirmeleri: Yeni A18 Pro çip, daha büyük piller, geliştirilmiş bir termal tasarım, Wi-Fi 7 desteği ve daha fazlası.
  • Yeni renkler: Beyaz Titanyum, Siyah Titanyum, Doğal, Titanyum ve Altın Titanyum.

Apple etkinliği beklendiği gibi 9 Eylül’de düzenlenirse, iPhone 16 Pro için ön siparişlerin 13 Eylül’de başlayıp 20 Eylül’de piyasaya sürülmesi muhtemel.

Apple Watch Series 10

Apple’ın önümüzdeki hafta iPhone’un yanı sıra Apple Watch Series 10’u da duyurması bekleniyor.

  • Daha büyük form faktörleri: Birden fazla söylentiye göre Apple Watch bu yıl büyüyor. 41 mm’lik Apple Watch 45 mm’ye, 45 mm’lik model ise 49 mm’ye çıkacak. Bu rakamlar Apple Watch’un ekran boyutu değil, kasa yüksekliği ile ilgilidir.
  • Daha büyük ekranlar: Daha büyük form faktörü ile Apple Watch Series 10 ayrıca daha büyük bir ekrana sahip olacak. Sızdırılan şemalara göre, iki Apple Watch Series 10 modelinden daha büyüğü, 1,77 inçten 1,93 inçlik bir ekrana sahip olacak.
  • Daha ince tasarım: Apple Watch Series 10 daha büyük bir genel form faktörüne sahip olacak olsa da, mevcut nesilden daha ince olacak.
  • Yeni sağlık özellikleri: Bloomberg, Apple Watch Series 10 ve Apple Watch Ultra 3’ün uyku apnesi tespiti için destek sunacağını bildiriyor. Apple ayrıca hala bir hipertansiyon tespit özelliği üzerinde çalışıyor, ancak bunun bu yıl piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

Apple Watch Series 10, muhtemelen iPhone 16 ile birlikte 20 Eylül’de piyasaya sürülecek.

Apple Watch Ultra 3

Apple Watch Ultra 3, Apple’ın Eylül etkinliğindeki en az heyecan verici duyurulardan biri olabilir. Şu an itibariyle, bu yılki yeni Apple Watch Ultra’dan neler bekleyebileceğimize dair çok az söylenti var.

Yeni modelin, gelişmiş performans için yeni bir çipe sahip olması bekleniyor, ancak analist Ming-Chi Kuo, bunun dışında “neredeyse hiç” yeni donanım özelliği beklemememiz gerektiğini söyledi. Mark Gurman, yeni bir çip alacağını ancak “büyük bir tasarım değişikliği olmayacağını” bildirdi.

iPhone 16 Pro’nun kamerası hakkında önemli gelişme!

Yeni Apple Watch SE

Apple Watch ailesini tamamlamak için Apple’ın plastikten yapılmış yeni bir Apple Watch SE geliştirdiği de söyleniyor.

Mevcut Apple Watch SE, daha üst düzey Apple Watch modelleriyle benzer şekilde alüminyumdan yapılmıştır. 2022 güncellemesinde Apple, Apple Watch SE’nin arka kasasını yeniden tasarlayarak seramik malzemeyi yeni bir “naylon kompozit” malzemeyle değiştirdi.

Bloomberg, yeni Apple Watch’un alüminyum kasasını “sert plastik lehine” terk edeceğini bildiriyor. Bu değişikliğin bariz faydası, maliyetleri düşürecek olmasıdır. Apple, Apple Watch SE’yi alüminyum yerine plastikten yapmaya başlarsa, teorik olarak şu anda 249 dolar olan başlangıç fiyatını düşürebilir. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Samsung’un en uygun fiyatlı saati 199 dolardan başlıyor.

AirPods 4

Apple, AirPods serisinde büyük bir değişiklik planlıyor ve bu değişiklikler önümüzdeki hafta tanıtılacak. Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın bu yıl AirPods 2 ve AirPods 3’ü üretimden kaldırma ve bunların yerine iki farklı AirPods 4 varyantı çıkarma planları hakkında kapsamlı bir şekilde haber yaptı.

Yaklaşan bu AirPods 4 modellerinin, daha kısa saplar da dahil olmak üzere AirPods 3 ve AirPods Pro’yu harmanlayan bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte, AirPods Pro’nun aksine, hiçbir varyantta değiştirilebilir uçlar olmayacak, ancak daha iyi bir uyum sağlamaları bekleniyor.

Özellikler açısından Bloomberg, Apple’ın iki AirPods 4 modelini, üst düzey modele gürültü engelleme ekleyerek ve alt düzey modele eklemeyerek ayıracağını bildirdi. Her iki model de USB-C’yi destekleyen yeni bir şarj kutusuyla gelecek. Ek olarak, üst düzey modelin şarj kutusu, Find My entegrasyonunu geliştirmek için yerleşik hoparlörler içerecek.

AirPods Pro hayranları için söylentilere göre Apple, 2025’e kadar bir güncelleme planlamıyor. Apple ayrıca şarj etmek için USB-C’li AirPods Max’in güncellenmiş bir versiyonu üzerinde çalışıyor, ancak bu kulaklıkların Eylül ayında mı yoksa bu yılın ilerleyen bir tarihinde mi duyurulacağı belli değil.

iOS 18 ve daha fazlası

Son olarak, önümüzdeki haftaki Apple etkinliğinde, Apple’ın bir sonraki yazılım güncellemeleri için çıkış tarihleri hakkında da bilgi verilecek:

  • iOS 18
  • iPadOS 18
  • watchOS 11
  • tvOS 18
  • visionOS 2

Bir söylentiye göre, Apple’ın ilk kez Eylül ayında iOS 18 ile birlikte macOS Sequoia’yı da piyasaya sürmesi bekleniyor. Önceki yıllarda Apple, macOS’in yeni sürümünün çıkışını Ekim veya Kasım’a kadar ertelemişti. Dev Apple etkinliği hakkındaki güncel bilgiler bunlardı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz