Ana Sayfa Apple İşte iPhone 16 serisi hakkında en güncel bilgiler!

İşte iPhone 16 serisi hakkında en güncel bilgiler!

0

Apple’ın 9 Eylül’deki etkinliğine çok az kaldı ve şirket en yeni iPhone’larını ve daha birçok yeni ürünü tanıtacak. iPhone 16 serisi dört modelle gelecek: iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max. 16 Pro modellerinin yeni özelliklerini burada bulabilirsiniz. Ancak aşağıda, temel iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri için tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. İşte Apple’ın en yeni iPhone’ları için önümüzdeki hafta gelecek olanlar.

iPhone 16 serisi hakkında en güncel bilgiler

Çekim düğmesi

Bu yıl tüm iPhone 16 modellerine, cihazın sağ tarafında Yan düğmenin altında yeni bir fiziksel düğme geliyor. Genellikle ‘Çekim düğmesi’ olarak anılan bu eklenti, fotoğraf ve video çekmenin hızlı bir yolunu sunacak. Fotoğraf çekmek için düğmeye basmanın ötesinde, kamera özelliklerini kontrol etmek için de hareketleri kullanabileceksiniz.

iPhone 16’ya Aksiyon düğmesi geliyor

Geçen yıl iPhone 15 Pro, sessize alma düğmesini özelleştirilebilir bir Aksiyon düğmesiyle değiştirdi. Bu yıl da iPhone 16 ve 16 Plus aynısını yapıyor.

Aksiyon düğmesi, sessize alma düğmesi gibi çalışacak şekilde yapılandırılabilir, ancak aynı zamanda bir Odak modunu etkinleştirmek, Kamera uygulamasını başlatmak, el fenerini açmak, Shazam müziğini dinlemek ve daha fazlası için de ayarlanabilir. iOS 18’de de yeni özellikler geliyor.

iPhone 16 için yeni renkler

Apple’ın iPhone 16 ve 16 Plus için sunduğu renk seçenekleri, geçen yılki seçeneklerden önemli ölçüde daha cesur görünüyor. Yukarıdaki görselde Sonny Dickson’dan alınan maket üniteler yer alıyor. Sarının yerini beyaz alıyor, ancak diğer temel renkler aynı kalıyor, ancak bu yıl daha fazla doygunluğa sahipler.

  • Siyah
  • Mavi
  • Yeşil
  • Pembe
  • Beyaz

Apple Intelligence için güçlendirilmiş A18 çipi

Son yıllarda, temel model iPhone’lar en güncel çipleri almadı. Bunun yerine, genellikle bir önceki yılın Pro modellerindeki çipi benimsiyorlardı. Bu durum, yeni A18 çipine sahip olacak iPhone 16 ve 16 Plus ile değişiyor. Bu yılki değişimin, Apple Intelligence’ın daha yüksek işlemci taleplerinden kaynaklanması bekleniyor. Ancak yeni bir çipten faydalanabilecek başka birçok günlük görev de var. Yeni çipler genellikle verimlilik iyileştirmeleri de getiriyor ve bu da pil kazanımlarına yol açabiliyor.

Apple Watch Ultra 3’ün yeni özelliği çok konuşulacak!

Daha fazla RAM

Geçen yılki iPhone 15’in Apple Intelligence’ı çalıştıramamasının söylentilere göre bir nedeni de RAM’i. Temel iPhone 15 ve 15 Plus 6 GB RAM’e sahipken, Pro modellerinde 8 GB RAM bulunuyor.

Bu yılki seride 16 ve 16 Plus, 8 GB RAM’e yükseltilecek. Bu değişiklik yalnızca Apple Intelligence’a yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda gelecek yazılım güncellemeleri için de daha iyi bir gelecek güvencesi sağlayacaktır.

Yeni ve geliştirilmiş Siri

A18 çipi, tüm yeni iPhone 16 modellerinin parlayan tasarımlı yeni Siri’yi edinmesini sağlayacak. Etkinlik tanıtım fragmanında da belirtildiği gibi, Apple, iPhone etkinliğinde Siri ve Apple Intelligence’ı ön plana çıkarmayı planlıyor.

Çoğu iPhone yeni Siri’yi alamayacağından, Apple’ın bunu ve diğer Apple Intelligence özelliklerini iPhone 16 için bir satış noktası olarak kullanması bekleniyor. Geliştirilmiş Siri, önümüzdeki yıl boyunca aşağıdaki özellikleri sunacak:

  • Etkinleştirildiğinde yeni bir tasarım
  • Kolay bir hareketle yazma etkileşim modu
  • Konuşma hatalarını daha iyi anlama
  • İstekler arasında bilgi saklama
  • Apple donanım ve yazılım sorguları için ürün desteği
  • Kişisel bağlamı anlama
  • ChatGPT entegrasyonu
  • Ekran farkındalığı
  • Uygulama içi ve çapraz uygulama eylemleri

Büyük bir uyarı var: Apple Intelligence ve yeni Siri, iOS 18.1’e kadar gelmeyeceğinden, iPhone 16 başlangıçta bu avantajlardan hiçbirini elde edemeyecek. Ancak, bekleme çok uzun sürmemeli. iOS 18.1’in Ekim ayı sonuna kadar çıkması ve önümüzdeki yıl içinde ek Siri özelliklerinin eklenmesi bekleniyor.

Tüm Apple Intelligence özellikleri

Siri’nin ötesinde, iPhone 16 ve 16 Plus’taki Apple Intelligence desteği şu özellikleri de sağlayacak:

  • Düzeltme, yeniden yazma ve daha fazlası için yapay zeka destekli yazma araçları
  • Genmoji ve diğer görüntü oluşturma araçları
  • Bildirim özetleri ve öncelikli bildirimler
  • Anı filmi oluşturma ve temizleme gibi Fotoğraflar özellikleri
  • Sistem genelinde ChatGPT yazma yardımı
  • Apple Mail Öncelikli mesajlar
  • Akıllı yanıt önerileri
  • Kayıt ve Safari web sayfası özetleri

Geçen yılki iPhone 15 ve 15 Plus ve önceki tüm iPhone’lar Apple Intelligence’ı desteklemediğinden, bu özellikler büyük bir satış noktası olabilir.

Yeniden tasarlanmış kamera düzeni

iPhone 16’nın arka kamera sistemi hala Ana ve Ultra Geniş kameralara sahip olacak. Ancak bu yıl, doğrudan üst üste istiflenecek şekilde yeniden konumlandırılacaklar. Önceki modellerde, kamera lensleri çapraz bir düzende yer alıyordu. Bu değişikliğin, Uzamsal Video çekimini iPhone 16’ya getirmek amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor. Diğer bir avantajı ise kamera çıkıntısının daha dar olacağı.

Ne yazık ki, gerçek kamera donanımının bu yıl çok fazla değişmesi beklenmiyor. Daha heyecan verici kamera yükseltmeleri, 16 Pro ve Pro Max ile sınırlı kalacak gibi görünüyor.

Değişmeyen ne var: iPhone 16 ekran boyutları

Apple’ın iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri bu yıl büyüyor. Öte yandan, Pro olmayan modeller aynı boyutta kalıyor. iPhone 16, 6,1 inçlik bir ekrana ve 16 Plus da tıpkı geçen yılki modellerde olduğu gibi 6,7 inçlik bir ekrana sahip olacak. Daha büyük bir ekran istiyorsanız, Pro modelleri tercih etmeniz gerekecek.

16 Pro modellerinde eksik olanlar

Apple’ın iPhone 16 ve 16 Plus modelleri, bu yıl Pro modellerine gelen önemli yükseltmelerden bazılarını kaçıracak. Örneğin Pro modellerinde yalnızca daha büyük ekranlar değil, aynı zamanda daha fazla kamera yükseltmesi ve daha da iyi bir A18 Pro çipi bulunacak. Ultra Geniş kamera, standart 16’daki 12MP seçeneğinden 48MP’ye yükseltilecek. Her iki Pro modelinde de yükseltilmiş Telefoto lens ile 5x yakınlaştırma özelliği bulunacak.

iPhone 16 çıkış tarihi

Apple’ın iPhone 16 ve iPhone 16 Plus için tipik çıkış modelini takip etmesi bekleniyor. Bu, üç aşamalı bir çıkış takvimi anlamına geliyor:

  • iPhone’lar 9 Eylül’deki etkinlikte tanıtılacak.
  • Ön siparişler o haftanın sonunda, 13 Eylül Cuma günü başlayacak.
  • Yeni iPhone’lar bir hafta sonra, 20 Eylül Cuma günü kullanıcıların ellerine ve perakende mağazalarına ulaşacak.

Yükseltmeye değer mi?

iPhone 15 veya daha eski bir modelden geliyorsanız, iPhone 16 ve 16 Plus cazip bir yükseltme seçeneği olabilir. Pro kardeşleri kadar çok geliştirme sunmasa da, burada hala beğenilecek çok şey var. Eskiden Pro’ya özel olan Aksiyon düğmesi, yeni Çekim düğmesi kadar kullanışlı olacak. Ancak hepsinden önemlisi, güçlü yeni A18 çipi sayesinde, bunlar Apple Intelligence’ı destekleyen tek iPhone modelleri arasında yer alıyor. Yeni Siri, Genmoji, güçlü yazma araçları, ChatGPT entegrasyonu ve çok daha fazlası, iPhone 16 satışlarını büyük ölçüde artırabilir.

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, Pro modellere göre daha uygun fiyatlı bir alternatif sunuyor. Cihazların sırasıyla 799 dolar ve 899 dolar olan normal başlangıç fiyatlarından satışa sunulacağını varsayalım. Bu fiyatlarla, standart takas indirimleri, operatör anlaşmaları vb. ile birlikte, Apple Intelligence ve çeşitli diğer yeni özellikler, birçok potansiyel alıcı için terazinin kefesini ağır basabilir. Bir iPhone 16 veya iPhone 16 Plus satın almayı düşünüyor musunuz? Yorumlarda bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz