Ana Sayfa Apple Yeni nesil Mac, yapay zeka ile donanıyor!

Yeni nesil Mac, yapay zeka ile donanıyor!

0

Apple, Mac’i yapay zeka için güçlü bir platform olarak tanıtma çalışmalarını hızlandırıyor. Apple Store uygulamasında ve web’de çeşitli yerlerde Apple, Mac’in “en iyi yapay zeka bilgisayarı” olduğunu vurguluyor. Dikkat çekici bir şekilde, şirket bu reklamda Microsoft’un Copilot+ bilgisayarlarını da doğrudan hedef alıyor.

Yeni nesil Mac, yapay zeka özellikleri ile donanacak

Apple’ın web sitesinde, Apple Store uygulamasında ve başka yerlerde gösterilen reklamlarda Apple, “en iyi yapay zeka bilgisayarının bir Mac” olduğunu iddia ediyor. Şirket, Mac’i “yapay zeka için dünyanın en iyi tüketici dizüstü bilgisayarı” olarak ilk olarak Mart ayında yeni M3 MacBook Air’in piyasaya sürülmesiyle birlikte tanıtmaya başlamıştı. Ancak Apple Intelligence’ın piyasaya sürülmesi yaklaşırken, Apple çıtayı yükseltiyor.

Yeni nesil Mac, yapay zeka özellikleri ile donanacak. İşte çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…
Yeni nesil Mac, yapay zeka özellikleri ile donanacak. İşte çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

Aaron Perris tarafından sosyal medyada fark edilen bu yeni reklamlarda Apple şunları dile getiriyor:

M3’lü MacBook Air, Copilot+ bilgisayarlardan yüzde 40’a kadar daha hızlı grafik performansına sahip. Bu nedenle video düzenleme ve grafik yoğun oyunlar oynamak gibi işler için harika. MacBook Air ayrıca web’de gezinmek için yüzde 25’e kadar daha hızlı.

Apple Watch Ultra 3’ün yeni özelliği çok konuşulacak!

Peki Apple bu rakamlara nasıl ulaştı? Şirket, testlerin geçen ay M3 MacBook Air ile Microsoft Surface Laptop 7. Nesil’i karşılaştırarak yapıldığını söylüyor. İşte ayrıntılar: Testler Apple tarafından Ağustos 2024’te Apple M3, 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU, 16 GB RAM ve 512 GB SSD’li üretim 15 inç MacBook Air sistemleri kullanılarak gerçekleştirildi. Copilot+ PC performans verileri, 12 çekirdekli Snapdragon X Elite, Qualcomm Adreno GPU, 16 GB RAM ve 512 GB SSD’li 15 inç Microsoft Surface Laptop 7. Nesil (3048A-2037) test edilerek elde edildi.

Speedometer 3.0 performans karşılaştırması, macOS Sonoma’da Safari 17.5 ve Windows 11 Home’da Chrome 128.0.6613.113 kullanılarak WPA2 Wi-Fi ağ bağlantısı ile test edildi. Performans testleri belirli bilgisayar sistemleri kullanılarak gerçekleştirilir ve MacBook Air’in yaklaşık performansını yansıtır.

Apple Intelligence şu anda geliştirici beta testinde ve ilk özellik setinin bu sonbaharda kullanıma sunulması bekleniyor. Apple, kendi yapay zeka araçlarına ek olarak, Mac’in Pixelmator Pro, Woodnotes, Capcut ve… Microsoft Copilot dahil olmak üzere “yapay zekanın gücünden yararlanan üretkenlik ve yaratıcı uygulamalar” için de harika olduğunu söylüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz