Ana Sayfa Aksesuar Apple Watch SE, plastik kasayla mı geliyor?

Apple Watch SE, plastik kasayla mı geliyor?

0

Apple, uygun fiyatlı akıllı saati Apple Watch SE’nin yeni neslini birkaç gün içinde tanıtabilir. Son çıkan haberlere göre yeni modelde maliyeti düşürmek amacıyla plastik kasa kullanılacak. Peki bu değişiklik, kullanıcılar için avantajlı olacak mı? İlk Apple Watch SE modeli 2020’de, Apple Watch Series 6 ile birlikte piyasaya sürüldü. 279 dolardan başlayan fiyatıyla Series 6 ile aynı ekranı, alüminyum kasayı ve seramik arka yüzeyi paylaşıyordu. Ancak, her zaman açık ekran özelliği, EKG ölçümü ve daha yeni nesil işlemci gibi özelliklerden yoksundu. Yine de, 399 dolardan başlayan Series 6’ya kıyasla oldukça cazip bir seçenekti, özellikle de Apple’ın hala 199 dolara sattığı eski Apple Watch Series 3’ün yanında.

Apple Watch SE, plastik kasayla gelebilir!

Apple, 2022’de Apple Watch SE’yi yeniledi ve fiyatını 249 dolara düşürdü. Bu modelde, amiral gemisi Apple Watch Series 8 ile aynı yonga seti kullanıldı, ancak seramik arka yüzey yerine “naylon kompozit” olarak da bilinen plastik bir malzeme tercih edildi. EKG ölçümü veya her zaman açık ekran gibi özellikler eklenmedi, ancak yine de Apple Watch’ı daha geniş kitleler için erişilebilir kılan önemli bir güncellemeydi.

Mark Gurman, son Power On haber bülteninde plastik kasaya geçişin “giderek daha olası” hale geldiğini doğruladı ve bu değişikliğin “daha geniş bir renk yelpazesi sunabileceğini” belirtti. Gurman’ın raporuna göre, bu yeni plastik Apple Watch’ı Apple’ın 9 Eylül’deki yıllık iPhone etkinliğinde görmeyi bekleyebiliriz. Etkinlikte, iki yıl aradan sonra ilk kez tüm Apple Watch modellerinin güncellenmiş versiyonlarının tanıtılması bekleniyor: yeni, düşük fiyatlı bir Apple Watch SE, orta segment Series 10 modeli ve Ultra 3.

iPhone 16 Pro serisinde depolama alanı artabilir!

Yeni Apple Watch SE’nin muhtemelen daha yeni bir işlemciyle geleceği tahmin ediliyor. Geçen yılki Apple Watch Series 9’dan S9 yongası veya yeni Apple Watch Series 10’dan S10 yongası, Apple Watch SE kullanıcıları için fark edilir bir hız artışı sağlayacaktır. Apple Watch SE’de başka güncellemeler görme ihtimalimiz de var, ancak şimdilik başka bir söylenti yok.

EKG ölçümünün eklenmesi güzel olurdu, çünkü bu teknoloji hayat kurtarıyor ve mümkün olduğunca erişilebilir olması harika olurdu. Apple’ın plastik bir kasaya geçmesiyle üretim maliyetlerinden tasarruf edeceği aşikar, ancak bu tasarrufun kullanıcılara yansıyıp yansımayacağı belirsiz. Önümüzdeki Apple Watch SE ile ilgili iki farklı senaryo görebiliriz. Birinci senaryoda, Apple fiyatı aynı tutar (249 dolardan başlayan), ancak EKG ölçümü veya her zaman açık ekran gibi ek özellikler ekler. İkinci senaryoda ise fiyatı düşürür (belki 199 veya 229 dolar) ve özellik setini büyük ölçüde aynı tutar.

Elbette, Apple Watch SE’nin mevcut 249 dolarlık fiyatını koruyup önemli yeni özellikler sunmama olasılığı da var. Ancak Apple’ın bu yaklaşımı benimseyeceğinden şüpheliyim. Apple Watch SE, özellikle eski amiral gemisi Apple Watch modelleri için sık sık yapılan indirimler düşünüldüğünde şu anda garip bir konumda bulunuyor. Apple Watch SE 3, uygun fiyat veya daha fazla sağlık özelliğine odaklanırsa (veya daha da iyisi her ikisine birden), Apple’ın bu yıl büyük bir başarı elde etmesi muhtemel.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz