Ana Sayfa Apple Apple, yeni WeChat güncellemesini onayladı!

Apple, yeni WeChat güncellemesini onayladı!

0

Apple, yaklaşan iPhone 16 için WeChat güncellemesini onayladı. Bu durum, teknoloji deviyle Çinli şirket Tencent arasında, oldukça popüler mesajlaşma uygulaması WeChat’in gelir paylaşımı anlaşmaları konusundaki devam eden görüşmelerin ardından ilişkilerde bir yumuşamaya işaret ediyor olabilir. Bloomberg’in haberine göre, WeChat güncellemesinin Apple’ın yeni iPhone serisi için onaylanması, iki şirket arasındaki ilişkinin bozulduğu yönündeki spekülasyonları dindirecek ve Apple’ın, uygulamanın Çin pazarındaki kritik önemi göz önüne alındığında, WeChat’in cihazlarındaki varlığını sürdürmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Apple, yeni WeChat güncellemesini resmen onayladı!

Tencent’in baş strateji sorumlusu James Mitchell, bir kazanç görüşmesi sırasında şirketin gelir paylaşımı anlaşması konusunda Apple ile görüşme halinde olduğunu açıkladı. Görüşmeler, Tencent’in WeChat mini oyunlarında Apple’ın ödeme sistemi aracılığıyla ödeme kabul etmesine izin vermeyi ve uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık noktasını çözmeyi hedefliyor. Çin’de yaklaşık 1,4 milyar kullanıcısıyla WeChat, fatura ödemeleri ve bilet rezervasyonları da dahil olmak üzere çeşitli hizmetler için her yerde bulunan bir platform görevi görüyor. Bu işlemlerin çoğu Apple’ın ücretlerinden muaf olsa da, uygulama içi içerik ve mini oyunlar gibi çevrimiçi eğlence, Apple’ın App Store politikalarına tabi olmaya devam ediyor.

WeChat içinde mini oyunların yükselişi, geliştiricileri oyun içi öğeler satarak kreasyonlarından para kazanmanın yollarını aramaya yöneltti. Bazıları, ücretlerden kaçınmak ve kar marjlarını iyileştirmek için oyuncuları Apple’ın ekosistemi dışında ödeme yapmaya yönlendiren “yönlendirme” uygulamalarına başvurdu. Apple ise bunları App Store politikalarının ihlali olarak gördüğü için Tencent’e bu boşlukları kapatması için baskı yapıyor.

Apple Card, yeni kampanyayla gündemde

Apple ayrıca, TikTok’un arkasındaki şirket olan ByteDance’i de uygulama içi harcama politikaları konusunda uyardı. Ancak, bildirilenlere göre bu agresif eylemler, Apple’ın ticari uygulamalarının artan küresel inceleme altında olduğu bir dönemde, önemli bir pazardaki içerik oluşturucuları yabancılaştırma riskini taşıyor. ABD’nin aksine Apple, Çin’de daha küçük bir pazar payına sahip ve geçen çeyrekte akıllı telefon satışlarında ilk beşe giremedi. Bu arada, Tencent ve ByteDance gibi Çinli şirketler, oyunlar ve video platformları da dahil olmak üzere çevrimiçi içerik üzerinde önemli bir kontrole sahip. Apple’ın Çin pazarındaki zorlukları, Haziran çeyreğinde Büyük Çin gelirlerinde %6,5’lik bir düşüşle daha da belirginleşti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz