Ana Sayfa Apple Apple’dan Microsoft’a olay gönderme!

Apple’dan Microsoft’a olay gönderme!

0

Apple, yapay zeka konusunda iddialı açıklamalarda bulundu. MacBook Air M3 tanıtım görsellerini yenileyen şirket, MacBook’un grafik performansı olarak Copilot+ PC’lerden daha hızlı olduğunu ve en iyi yapay zeka uyumlu bilgisayar olduğunu iddia ediyor.

Apple, Microsoft’a olay bir gönderme yaptı!

Apple, Mac’i yapay zeka için güçlü bir platform olarak görüyor. Şirket, Apple Store ve web sitesinde Mac’i en iyi yapay zeka bilgisayarı olarak tanıtırken, son olarak da Microsoft’un Copilot+ PC’lerine gönderme yaptı.

Apple, Microsoft’a olay bir gönderme yaptı! İşte çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

Apple, M3 MacBook Air’ı tanıtırken yapay zeka özelliklerinden hiç bahsetmemişti. Ancak Microsoft’un Copilot+ PC’leri dikkat çekmeye başlayınca Apple da dizüstü bilgisayarının yapay zeka yeteneklerini vurgulamaya başladı. Hatta M3 işlemcili MacBook Air’ın dünyanın en iyi yapay zeka uyumlu bilgisayarı olduğunu iddia etti.

Apple’ın başı yine dertte!

Apple ayrıca M3 MacBook’un, Copilot+ PC’lere kıyasla %40’a kadar daha hızlı grafik performansı ve %25’e kadar daha hızlı internette gezinme deneyimi sunduğunu iddia ediyor. Ancak Apple’ın bu karşılaştırması pek adil görünmüyor. Çünkü şirket, 16 GB RAM, 8 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU’ya sahip M3 MacBook Air’ı, 12 çekirdekli Snapdragon X Elite işlemciye sahip 16 GB RAM’li Surface Laptop 7. Nesil ile karşılaştırmış. Oysa Intel Lunar Lake işlemcili dizüstü bilgisayarlar da Copilot+ PC programında yer alıyor ve Intel, özellikle yapay zeka performansı konusunda yeni işlemcileriyle Apple işlemcilerinden çok daha iyi performans vadediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz