Ana Sayfa Apple iPhone 13 Pro ile iPhone 16 Pro karşılaştırması

iPhone 13 Pro ile iPhone 16 Pro karşılaştırması

0

2023 yılında çıkan iPhone 15 Pro’nun yerini almaya hazırlanan iPhone 16 Pro, Apple’ın üst düzey akıllı telefonlarına 30’dan fazla yeni özellik ve iyileştirme getiriyor. Birçok kullanıcı üç yıllık yükseltme döngülerini benimsediğinden, pek çok iPhone 13 Pro sahibi iPhone 16 Pro’ya geçmek isteyecektir. Peki, iki nesim arasında dikkate değer ne gibi farklar var? İşte, sızıntılara dayanan kapsamlı bir kıyaslama.

iPhone 13 Pro ile iPhone 16 Pro karşılaştırması: model yükseltmeye değer mi?

2021 yılında tanıtılan iPhone 13 Pro, 120 Hz’e kadar yenileme hızı sunan ProMotion teknolojisine sahip daha parlak bir ekran, A15 Bionic çip, 3x optik yakınlaştırmalı telefoto kamera, makro fotoğrafçılık ve fotoğraf stilleri, sığ alan derinliğiyle video kaydı için Sinematik mod, ProRes video kaydı, 1 TB depolama seçeneği ve beş saate kadar ek pil ömrü gibi yenilikler getirmişti.

iPhone 13 Pro ile iPhone 16 Pro karşılaştırması: model yükseltmeye değer mi? İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…

Üç yıl sonra iPhone 16 Pro’nun ise 65’ten fazla ek yükseltme sunması bekleniyor. Bunlar arasında daha dayanıklı titanyum kasa, daha yuvarlak kenarlar, USB-C bağlantı noktası ve değiştirilebilir bir ‘Eylem’ düğmesi gibi tasarım değişiklikleri; daha büyük ekranlar, ince çerçeveler ve Dynamic Island’a sahip daha verimli bir OLED panel; A18 çip, daha fazla bellek ve yükseltilmiş 5G ve Wi-Fi bağlantısı ile daha fazla güç; daha büyük bir ana kamera sensörü, telefoto kamera için yeni bir tasarım ve 48 megapiksel ultra geniş kamera dahil olmak üzere gelişmiş kameralar; daha yüksek kapasiteli bir pil, daha hızlı kablolu ve kablosuz şarj ve daha fazlası bulunuyor.

Apple Watch SE, plastik kasayla mı geliyor?

Tüm bu yükseltmelerle iPhone 16 Pro, iPhone 13 Pro’dan ciddi bir sıçrama yapacak gibi görünüyor. Daha büyük ekranlar, geliştirilmiş kamera özellikleri, daha yüksek performans ve daha uzun pil ömrü arayan kullanıcılar için iPhone 16 Pro, yükseltme için cazip bir seçenek olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz