Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisi, ARM’ın yeni nesil çipleriyle donanacak!

iPhone 16 serisi, ARM’ın yeni nesil çipleriyle donanacak!

0

Apple, 9 Eylül’de Kaliforniya’nın Cupertino şehrindeki merkezinde düzenlenecek “Glowtime 2024” etkinliğine hazırlanıyor. Teknoloji devinin iPhone 16 serisinin yanı sıra diğer cihazlara ve uygulamalara yönelik güncellemeleri duyurması bekleniyor. Financial Times’ın haberine göre iPhone 16, yapay zeka özellikleri için Arm’ın yeni nesil çiplerini kullanacak.

iPhone 16 serisi, ARM’ın yeni nesil yapay zeka çipleriyle donanıyor!

Habere göre yeni iPhone, SoftBank’ın sahibi olduğu Arm’ın son V9 çip tasarımı kullanılarak geliştirilen Apple’ın A18 çipiyle güçlendirilecek. Apple ve Arm, geçen yıl Eylül ayında 2040 yılına kadar uzanan bir anlaşma imzalayarak çip teknolojisinde uzun süredir devam eden ortaklıklarını daha da sağlamlaştırmıştı.

Bu anlaşma, Arm için önemli bir destek olarak görülüyor. Zira şirket, Temmuz ayında V9 çipinin akıllı telefon gelirlerinin yarısına katkıda bulunduğunu açıklayarak Apple ile iş birliğinin önemini vurgulamıştı. Arm, dünyadaki akıllı telefonların çoğunda kullanılan bilgisayar mimarisinin fikri mülkiyet haklarına sahip.

Bu Apple Watch modellerinin stokları tükeniyor!

Apple, bu teknolojiyi iPhone, iPad ve Mac’ler için ürettiği özel çiplere entegre ederek Arm ile olan ortaklığının önemini daha da vurguluyor. Apple ile Arm arasındaki ortaklığın geçmişi ise 1990’lara dayanıyor. İlk iş birlikleri, 1993 yılında Arm tabanlı bir işlemci kullanan “Newton” el bilgisayarını ortaya çıkarmıştı. Newton ticari bir başarı elde edemese de, Arm, pil ömrünü uzatan düşük güç tüketimi sayesinde cep telefonu çiplerinde baskın bir oyuncu olmayı başardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz