Ana Sayfa Apple iPhone neden Çin’de üretiliyor?

iPhone neden Çin’de üretiliyor?

0

Apple CEO’su Tim Cook, yeniden gündem olan bir videosunda, iPhone’ların neden Çin’de üretildiğini açıkladı ve bunun yaygın inanışın aksine düşük işçilik maliyetlerinden kaynaklanmadığını söyledi. Videoda Cook, “Çin, yıllar önce düşük işçilik maliyeti ülkesi olmaktan çıktı.” diyor. İşte özellik son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone modelleri neden uzun yıllardır Çin’de üretiliyor?

Cook, Apple’ın üretim üssü olarak Çin’i seçmesinin asıl nedeninin kalifiye iş gücü olduğunu belirterek, “Bunun sebebi beceri, bir lokasyondaki beceri miktarı ve becerinin türüdür. Çin’de takım becerisi çok derin.” şeklinde konuştu.

iPhone modelleri neden uzun yıllardır Çin’de üretiliyor? İşte çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk da Cook’un Çin’in kalifiye iş gücü konusundaki görüşlerine katıldığını dile getirdi. Musk, Historic Vids’in X’te paylaştığı videoya yanıt olarak “Doğru” yazdı.

Yeni Mac serisinde bizi neler bekliyor?

Teknoloji sektörünün önde gelen isimlerinden gelen bu destek, Çin’in elektronik ve diğer birçok alanda küresel üretimdeki rolünün altını çiziyor. Cook’un açıklamalarının yer aldığı video, 6 milyondan fazla izlenerek viral oldu ve Apple’ın üretim stratejileriyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın yeni nesil ürünleri sektörde beklenen etkiyi yapabilecek mi? Siz daha önce hiç Apple marka bir cihaz kullandınız mı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz