Ana Sayfa Haberler İşte Apple etkinliğindeki en büyük hayal kırıklıkları!

İşte Apple etkinliğindeki en büyük hayal kırıklıkları!

0

Bir Apple etkinliği her zaman büyük bir heyecan yaratır. Söylentiler ve sızıntılar etkinlik günü için çok az “yeni” şey bırakma eğiliminde olsa da, Apple yine de bazı sürprizler yapma eğilimindedir. Belki kimsenin bilmediği yeni bir özellik veya bir söylentinin tam olarak doğru tahmin edemediği benzersiz bir yaklaşım. Ne yazık ki, bu haftaki iPhone 16 lansmanı ile etkinliğin “sürprizleri” beni büyük ölçüde hayal kırıklığına uğrattı.

Apple etkinliğindeki en büyük hayal kırıklıkları

Pazartesi günkü etkinliğe giderken, ne bekleyeceğimiz konusunda iyi bir fikrimiz vardı. Dört cihazdan oluşan bir iPhone 16 serisi ve yeni Apple Watch ve AirPods modelleri olacaktı. Sürpriz olacak çok az şey kalmıştı. Tabii bazı hayal kırıklıkları hariç. Genel kanı, yeni AirPods Max 2, Apple Watch Ultra 3 ve bir Apple Watch SE 3 göreceğimiz yönündeydi. Bu ürünlerin hiçbiri açıklanmadı.

Ama şaşırtıcı olan tek kısım bu değildi. Bazen ürünlerin duyurulması beklenir, sonra hiçbir duyuru yapılmaz ve bu genellikle tek bir anlama gelir: Yeni cihazlar henüz tam olarak hazır değil. Hala mevcutlar ve biraz daha bekledikten sonra çok geçmeden gelecekler. Ancak Apple, bunun farklı bir hikaye olduğunu açıkça belirtti. Üç üründen en çok beklenen ikisi olan AirPods Max 2 ve Apple Watch Ultra 3, öngörülebilir gelecek için tamamen rafa kaldırıldı.

iPhone 16 Pro, önceki nesle göre daha ağır olacak! İşte nedeni

Neden mi? Çünkü Apple, mevcut AirPods Max ve Apple Watch Ultra 2 için hayal kırıklığı yaratan güncellemeler duyurdu. En yeni AirPods Max hala aynı temel donanıma sahip, ancak artık USB-C ile şarj oluyorlar. Ve yeni renk seçenekleri var. Bu da dört yıl boyunca piyasada hiçbir değişiklik yapılmadan kaldıktan sonra geldi. Ha, bir de hala 549 dolara satılıyorlar.

Bir yaşındaki bir ürüne yeni renkler sunmak ve şarj portunu değiştirmek başka bir şey. Belki iki yaşındaki bir ürün için bile kabul edilebilir. Ancak AirPods Max, dört uzun yıl boyunca hiçbir güncelleme almadan bekletildi. Ve her zamankinden daha pahalılar.

Tüm bunlar olurken, AirPods Pro 2 kullanıcıları yıllardır H2 çipinin desteklediği modern özelliklerin keyfini çıkarıyor. Bunlar arasında Uyarlanabilir Ses, Konuşma Farkındalığı ve yeni çıkan Ses İzolasyonu, Siri’ye sözsüz yanıt desteği ve daha fazlası yer alıyor.

Üstüne üstlük, AirPods Max ‘güncellemesini’ duyurduğu aynı etkinlikte, Apple H2 çipini ve tüm harika özelliklerini içeren yeni AirPods 4’leri de piyasaya sürdü. Üstelik AirPods Max’in fiyatının çok daha altında bir fiyata. Apple Watch tarafında da benzer bir durum söz konusu.

Geçen yılki Apple Watch Ultra 2, iPhone 16 etkinliği sırasında değerli ekran süresi elde etti. Apple, en iyi spor saati olduğunu savundu ve yeni bir saten siyah renk seçeneğini tanıttı. Siyah Apple Watch Ultra harika görünüyor. Ancak Apple ayrıca şunları içeren yeni bir Apple Watch Series 10 duyurdu:

  • Benzer şekilde güzel bir siyah renk seçeneği
  • Ultra’nın sahip olduğundan daha büyük bir ekran
  • Ultra’nın S9’undan daha yeni, daha yetenekli bir S10 çipi

Ve tüm bunlar, Ultra 2’nin 799 dolarlık fiyatının neredeyse yarısı bir maliyetle. Apple’ın açıklamaları, AirPods Max 2 ve Apple Watch Ultra 3’ün, eğer varsa, yakın zamanda gelmeyeceğini açıkça ortaya koydu. Apple’ın söylentileri çıkan ürünleri piyasaya sürme zorunluluğu var mı? Elbette hayır. Bunu ima bile etmiyorum.

Ancak şirket tarihsel olarak etkinlikleri için beklentileri belirleme konusunda iyi bir iş çıkardı. Stratejik sızıntılar, söylentilere konu olan bir duyuru büyük heyecan yarattığında, ancak Apple bunun gerçekleşmeyeceğini bildiğinde meydana gelirdi. Bu yüzden, bir şekilde kulaktan kulağa, beklentileri daha iyi karşılayan haberler paylaşırlardı.

Bu sefer durum böyle olmadı. Ve şirketin uzun süredir devam eden gizlilik taahhüdü, etkinliğin en büyük sürprizlerinden bazılarının hiç de eğlenceli olmadığı anlamına geliyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz