Ana Sayfa Haberler Yeni iPhone 16 tasarımı, kolay batarya değişimi sağlıyor!

Yeni iPhone 16 tasarımı, kolay batarya değişimi sağlıyor!

0

iPhone 16, onarılabilirlik konusunda büyük bir avantaj sağlayan yeni bir dahili tasarımla karşımıza çıkıyor. Apple, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın batarya değişimini kolaylaştırmak, daha iyi performans ve termal özellikler sunmak için “yeniden tasarlandığını” söylüyor.

Yeni iPhone 16 tasarımı, kolay batarya değişimi imkanı verecek

iPhone 16’nın basın bülteninde Apple şunları söylüyor:

“iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın dahili tasarımı, daha da büyük bir bataryaya olanak sağlamak ve ısıyı daha iyi dağıtmak için yeniden tasarlanırken, batarya değişimini de kolaylaştırıyor.”

Bu, Apple’ın Pazartesi günkü özel etkinliği sırasında paylaştığı, iPhone 16’nın yeni termal tasarımına ve iyileştirmelerin nasıl daha yüksek sürekli performansa yol açtığına dair ayrıntıları yansıtıyor:

“A18’in güçlü performansını ve verimliliğini, termal tasarımımız dahil olmak üzere yeni sistem optimizasyonlarıyla eşleştiriyoruz. Ana mantık kartını güncelleyerek çip yerleşimini merkezileştirdik ve çevre mimarisini optimize ettik. Ayrıca %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış ısıyı dağıtmak için bir termal alt yapı ekledik. Sonuç olarak, iPhone 16 oyunlarda %30’a kadar daha yüksek sürekli performans sağlıyor.”

Apple Watch Series 10, eski kordonlarınızla uyumlu olacak!

The Information daha önce, Apple’ın elektrikle indüklenen yapışkan ayırma teknolojisiyle iPhone pillerini daha kolay değiştirilebilir hale getirme planlarını bildirmişti. Şu anda, Apple’ın bu teknolojiyi iPhone 16’da gerçekten kullanıp kullanmadığı belirsiz. Yeni cihazların ilk iFixit sökümleri bu ayın ilerleyen günlerinde ortaya çıktığında daha fazlasını öğrenmeliyiz.

Bu değişiklik, Avrupa Birliği’nin 2025 yılında Apple’ın iPhone’un pilini daha kolay değiştirilebilir hale getirmesini gerektirecek yeni bir yasa yürürlüğe koymaya hazırlanmasıyla birlikte geldi. Sonuç olarak Apple’ın bu kurallardan etkilenip etkilenmeyeceğini belirleyebilecek bir dizi istisna bulunuyor, ancak yine de iPhone 16 ile bu değişikliği yaptı.

Dikkat çekici bir şekilde, Apple’ın iPhone 16 Pro için yayınladığı basın bülteninde pil onarılabilirliğinde herhangi bir değişiklikten bahsedilmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz