Ana Sayfa Haberler iPhone 16 Pro, en yüksek 5G hızlarına çıkabilecek! Peki nasıl?

iPhone 16 Pro, en yüksek 5G hızlarına çıkabilecek! Peki nasıl?

0

iPhone 16 Pro, Qualcomm’un geliştirdiği yeni modem sayesinde çok daha hızlı 5G hızları sunuyor. SpeedSmart’ın detaylı analizine göre, yeni iPhone 16 Pro’daki Qualcomm Snapdragon X75 modem, 5G indirme hızlarında %26’ya varan bir artış sağlıyor. ABD’deki üç büyük operatörde yapılan ilk testler, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in 5G indirme hızlarında ortalama %23,7’lik bir artış olduğunu gösteriyor. Yeni modemden en çok yararlanan operatör ise %26,4’lük artışla Verizon gibi görünüyor.

iPhone 16 Pro, yeni modemi sayesinde en yüksek 5G hızlarına çıkabilecek

Bunu AT&T ve T-Mobile takip ediyor. Ayrıca her üç operatörde de yükleme hızlarında ciddi artışlar söz konusu. Hem T-Mobile hem de Verizon, yeni iPhone ile güçlü bir ağ performansı sergiliyor ve ortalama 400 Mbps’nin üzerinde indirme hızlarına ulaşıyor. T-Mobile’ın 5G UC ve Verizon’un UW kapsama alanı genişlemeye devam ettikçe bu hızların daha da artması muhtemel.

AT&T de yeni iPhone ile 5G indirme hızlarında %25,7’lik sağlıklı bir artış gösteriyor. Ek olarak Snapdragon X75 modem, genellikle gözden kaçan ancak önemli bir ölçüt olan yükleme hızlarında da dikkat çekici gelişmeler sağlamış. Her üç ağda da yükleme hızları %22,1 arttı ve ortalama hızlar artık rahatlıkla 30 Mbps’nin üzerine çıktı. SpeedSmart’a göre yeni Qualcomm Snapdragon X75, genel olarak 5G gelişmiş, daha düşük güç tüketimi ve “daha hızlı yükleme hızları için gelişmiş 5G taşıyıcı birleştirme” desteği sunuyor. iPhone 16’nın eski Qualcomm Snapdragon X70 modemi kullandığı düşünülüyor, ancak bunun resmi onayını henüz beklemekteyiz.

Apple Watch Series 10, eski kordonlarınızla uyumlu olacak!

Bu haftanın başlarında ayrıntılı olarak açıkladığımız gibi, dört iPhone 16 modeli de daha düşük gecikme süresi ve çok daha yüksek aktarım hızları gibi önemli yükseltmeler getiren Wi-Fi 7’yi destekliyor. Wi-Fi 7 ayrıca mevcut Wi-Fi neslinden beş kat daha hızlı olan 46 Gbps’ye varan hızlara ulaşabiliyor. Apple, Qualcomm’un yerini almak üzere kendi bünyesinde geliştirdiği 5G modem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Ming-Chi Kuo, Apple’ın ilk kendi 5G modemlerinin 2025 yılında piyasaya sürülecek bazı iPhone’larda yer alacağını belirtti. Bu arada Apple, modem konusunda Qualcomm’a güvenmeye devam ediyor. Yeni iPhone 16 ve iPhone 16 Pro donanımlarını, cihazlar bu ayın sonunda satışa sunulduğunda daha ayrıntılı olarak test edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz