Ana Sayfa Haberler Apple, casus yazılım şirketine olan davasını geri çekiyor! Peki neden?

Apple, casus yazılım şirketine olan davasını geri çekiyor! Peki neden?

0

Üç yıl önce, Apple ünlü casus yazılım şirketi NSO Group’a dava açmıştı. Ancak bugün, yasal süreç henüz sonuçlanmamış olmasına rağmen şirket yön değiştirdi. Apple şimdi davanın derhal geri çekilmesini istiyor. The Washington Post’tan Joseph Menn’in haberine göre, Apple, San Francisco federal mahkemesine yaptığı başvuruda, NSO’nun Pegasus casus yazılım aracıyla ilgili en kritik dosyalara asla ulaşamayabileceğini ve kendi açıklamalarının NSO’ya ve artan sayıda rakibine yardımcı olabileceğini savunarak davanın düşürülmesini talep etti.

Apple, casus yazılım şirketine olan davasını geri çekme kararı aldı

Başvurunun gizliliği kaldırılmış bir versiyonunda, İsrailli yetkililerin NSO’nun genel merkezinden dosyalara el koyduğunu bildiren The Guardian’ın Temmuz ayında yayınladığı bir makaleye atıfta bulunuluyor. Gazete, yetkililerin İsrail mahkemesinden, Meta’nın WhatsApp’ı tarafından NSO’ya karşı açılan ve hala devam eden daha önceki bir bilgisayar korsanlığı davasıyla ilgili olanlardan bile bu eylemi gizli tutmasını istediğini yazmıştı.

NSO, daha Ocak ayında davanın düşürülmesini talep etmiş ancak bu talebi reddedilmişti. Şirket ayrıca Meta ile olan yasal mücadelesinde de iyi durumda değil. Ancak şimdi, şaşırtıcı bir şekilde, NSO’nun kutlama yapmak için bir nedeni var. Hem de kazandığı bir zaferden değil, Apple’ın davanın geri çekilmesini istemesinden dolayı.

Apple Watch Series 10, önceki nesillerden farklı ne sunuyor?

Menn’in bildirdiğine göre Apple, kendi açıklamalarının gizli kalamayacağından endişe ediyor. Tahminen, Apple, davayı kazanma şansını artırmak için, istenmeyen kişilerin eline geçmesini istemediği bilgileri ifşa etmek zorunda kalacak. Makalede ayrıca, NSO’nun dava ilk açıldığında sahip olduğu güce ve etkiye artık sahip olmadığı da belirtiliyor. Dolayısıyla Apple’ın davayı sürdürmesi için çok fazla neden yok. Başka bir deyişle, devam eden bir yasal mücadele Apple’a pek bir fayda sağlamayacak ve hatta -kazansa bile- şirkete zarar verebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz