Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro, JPEG-XL formatında ProRAW fotoğraflar çekebilecek!

iPhone 16 Pro, JPEG-XL formatında ProRAW fotoğraflar çekebilecek!

0

iPhone 16’nın piyasaya sürülmesinden önce bile yeni Pro modellerinin JPEG-XL formatında fotoğraf çekebileceğİ geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Apple her ne kadar bu konudan hiç bahsetmemiş olsa da, iPhone 16 Pro gerçekten de JPEG-XL formatında ProRAW fotoğraflar çekebiliyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone 16 Pro serisi, JPEG-XL formatında ProRAW fotoğraflar çekebiliyor

Kullanıcılar, artık ProRAW ayarları içerisinde JPEG-XL görüntüleri yakalama seçeneğine sahip olacaklar. Bu format, RAW görüntülerini sıkıştırmak için kullanılabiliyor ve en büyük avantajı, kaliteden ödün vermeden önemli ölçüde daha küçük dosyalar oluşturması. JPEG-XL formatı ayrıca şeffaflık, HDR ve daha geniş renk gamı gibi daha modern standartları da destekliyor.

iPhone 16 Pro’da kullanıcılar şu seçenekler arasından seçim yapabilecek:

  • JPEG Kayıpsız (En Uyumlu)
  • JPEG-XL Kayıplı
  • JPEG-XL Kayıpsız

Apple ayrıca her formatın ne kadar depolama alanı kapladığını da vurguluyor:

  • 12 MP JPEG-XL Kayıplı ProRAW için 11 MB
  • 12 MP JPEG-XL Kayıpsız ProRAW için 18 MB
  • 48 MP JPEG-XL Kayıplı ProRAW için 20 MB
  • 48 MP JPEG-XL Kayıpsız ProRAW için 46 MB

Apple Watch Series 10, önceki nesillerden farklı ne sunuyor?

Karşılaştırma yapmak gerekirse, iPhone 15 Pro ile çekilen 48 MP’lik bir ProRAW fotoğraf yaklaşık 75 MB yer kaplıyor. Her ne kadar sadece iPhone 16 Pro modelleri JPEG-XL fotoğraflar çekebilse de, iOS 17 ve sonraki sürümleri veya macOS 14 ve sonraki sürümleri çalıştıran tüm Apple cihazları bu formattaki görüntüleri görüntüleyebiliyor.

Yeni iPhone’ların kameralarında daha birçok yeni özellik var. Örneğin, yeni telefonlar saniyede 120 kare hızında 4K video çekebiliyor. Ayrıca, renk, vurgular ve gölgelerde gerçek zamanlı ayarlamalar yapabilen yeni nesil Fotoğraf Stillerine sahipler. iPhone 16 Pro ayrıca yeni bir 48 megapiksel ultra geniş açılı lens içeriyor. iPhone 16 modelleri ön siparişe açıldı ve resmi çıkış tarihi 20 Eylül Cuma günü olarak belirlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz