Ana Sayfa Apple Apple, bu ürünleri raflardan kaldırıyor!

Apple, bu ürünleri raflardan kaldırıyor!

0

Apple bu hafta düzenlediği geleneksel iPhone etkinliğinde iPhone 16, iPhone 16 Pro, iki yeni AirPods 4 modeli, USB-C bağlantı noktalı AirPods Max ve tamamen yeniden tasarlanan Apple Watch Series 10’u tanıttı. İşte Apple’ın yeni ürün duyurularıyla birlikte kullanımdan kaldırdığı ürünlerin tamamı.

Apple, bazı ürünleri raflardan kaldıracak

2018’de iPhone XS ve XR’ın piyasaya sürülmesinden bu yana Apple, amiral gemisi iPhone’ları piyasaya sürüldükten sadece bir yıl sonra kullanımdan kaldırıyor. Bunun nedeni, muhtemelen birbirlerine çok benzemeleri ve Apple, biraz tasarruf etmek isteyenlerin daha uygun fiyatlı iPhone modellerini tercih etmelerini istemesi.

Dün de bu kuralın bir istisnası olmadı ve Apple’ın ilk titanyum iPhone’ları çevrimiçi mağazadan kaldırıldı. Yine de 20 Eylül’de iPhone 16 modelleri piyasaya çıkana kadar fiziksel Apple Mağazalarından 100 dolar indirimli olarak satın alabilirsiniz, ilginizi çekerse. Apple, iPhone 13’ü 2021’de daha uzun pil ömrü, yeni bir kamera sistemi ve daha küçük bir çentik dahil olmak üzere bir dizi yükseltmeyle tanıtmıştı. 799 dolardan başlayan fiyatıyla yıllar içinde bir dizi indirim alan telefon, kullanımdan kaldırılmadan önce 599 dolarlık düşük bir fiyata ulaşmıştı.

Apple Watch Series 10, eski kordonlarınızla uyumlu olacak!

Artık iPhone 14, 599 dolarlık fiyatla 13’ün yerini aldı ve Apple’ın daha küçük çentikli ilk iPhone’u da kullanımdan kaldırıldı. Bir Apple Watch Ultra 3 veya Apple Watch SE 3’ü görememiş olsak da, yeniden tasarlanan Apple Watch Series 10’u gördük. Daha büyük ekranlara, tamamen yeni bir hoparlöre ve hoş bir yeni Jet Black renk seçeneğine sahip. Paslanmaz Çelik de yerini yeni cilalı bir titanyuma bıraktı.

Geleneksel olarak, eski amiral gemisi Apple Watch’lar ürün yelpazesinde tutulmuyordu ve bu durum dün de devam etti. Neyse ki, Series 10’daki tüm değişikliklere rağmen fiyatta bir artış olmadı, bu iyi bir şey. Ayrıca, ABD’deki tüm Apple Watch Series 10 modelleri kandaki oksijen seviyesini ölçme özelliğine sahip olmayacak, bu nedenle bir tane almayı düşünüyorsanız bunu aklınızda bulundurun. Bu değişiklik, Aralık 2023’te Apple Watch Series 9 ile başlamıştı.

Apple dün yeni bir AirPods Max modeli tanıttı; yeni renk seçenekleri ve USB-C bağlantı noktasıyla. Donanım açısından orijinal AirPods Max ile aynı olan kulaklıkların orijinal modeli artık üretilmiyor. USB-C bağlantı noktalı yeni AirPods Max, modern AirPods Pro’nun Uyarlanabilir Ses ve daha iyi gürültü engelleme özelliklerinden yoksun olduğu için 549 dolarlık fiyatıyla hala oldukça kötü bir değer sunuyor. Ancak, yakın gelecekte Lightning bağlantı noktalı AirPods Max’lerde güzel indirimler olacağından eminim, en azından bunu dört gözle bekleyebiliriz.

Apple, AirPods 2’yi 2019’da piyasaya sürmüş ve 2021’de AirPods 3’ü piyasaya sürmesine rağmen satmaya devam etmişti. Ancak, Apple bu hafta her iki modelin de yerini alacak iki yeni AirPods 4 modeli tanıttı. En ucuz AirPods 4, 129 dolardan başlayan fiyatıyla mekânsal ses, H2 çipi ve daha yeni bir tasarıma sahip. Ayrıca, aktif gürültü engelleme özelliği de içeren daha üst düzey bir AirPods 4 modeli de bulunuyor. Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip AirPods 4 modeli 179 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Son olarak, ancak en az önemli olarak (aslında en az önemli olanı) FineWoven iPhone kılıfları. Apple, oldukça tartışmalı olan FineWoven kılıflarını geçen yıl iPhone 15 ile birlikte deriye “çevre dostu” bir alternatif olarak piyasaya sürmüştü. Premium bir his veren kumaş malzeme olması amaçlanmıştı, ancak hedefi tamamen ıskaladı. Kılıflar çok kolay çiziliyordu ve sonuç olarak premium bir ürün olarak beklentileri karşılayamadı.

Apple da bunun farkına varmış olacak ki, iPhone 16 modelleri için artık FineWoven iPhone kılıfları bulunmuyor. Ancak FineWoven MagSafe cüzdanlar ve Apple Watch kayışları hala mevcut.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz