Ana Sayfa Apple Apple Intelligence yenilikleri, bu sıralamayla gelecek!

Apple Intelligence yenilikleri, bu sıralamayla gelecek!

0

iOS 18, pazartesi günü kullanıcılarla buluşacak olsa da ilk Apple Intelligence özellikleri, iOS 18.1’in Ekim ayında yayınlanmasıyla birlikte kullanıma sunulacak. iPhone 15 Pro veya herhangi bir iPhone 16 modelini gerektiren Apple Intelligence, başlangıçta cihaz ve Siri dilinin ABD İngilizcesi olarak ayarlanmasını zorunlu tutacak. Apple’ın web sitesine ve söylentilere göre iOS 18.2 ve sonraki sürümlerde de Apple Intelligence özellikleri kademeli olarak kullanıma sunulmaya devam edecek.

Apple Intelligence yenilikleri, belirli bir sıralamayla gelecek

iOS 18.1’in beta sürümünde şu ana kadar öne çıkan bazı Apple Intelligence özellikleri şunlar: Hem takip eden istekler hem de konuşurken takıldığınızda Siri’nin daha iyi anlamasını sağlayan bazı iyileştirmeler, metinleri yeniden yazmak, özetlemek ve yazım hatalarını düzeltmek için yazma araçları, Mesajlar, Mail ve diğer birçok uygulama için bildirim özetleri, Mesajlar ve Mail uygulamalarında önerilen yanıtlar, Fotoğraflar uygulamasında, istenmeyen kişileri veya nesneleri fotoğraflardan kaldırabilen ve arka planı doldurmak için üretken yapay zekayı kullanan yeni bir “Temizle” aracı ve Fotoğraflar uygulamasında bir açıklama yazarak Anılar filmi oluşturma özelliği. Bunların yanı sıra, telefon görüşmelerini kaydetme ve yazıya dökme, yalnızca önemli bildirimleri gösteren, Azaltılmış Kesintiler adlı yeni bir Odak modu ve Safari uygulamasında Okuyucu Modu kullanılırken makale özetleri de iOS 18.1’de yer alacak.

Apple, web sitesindeki analiz günlüklerindeki yazılım sürümü kanıtlarına dayanarak en az birkaç aydır iOS 18.2’yi dahili olarak test ediyor. Apple Intelligence’ı daha fazla İngilizce konuşulan ülkede kullanılabilir hale getireceğini söylediği için iOS 18.2 muhtemelen Aralık ayında yayınlanacak ve Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Birleşik Krallık’ta ilk kez kullanıma sunulacak.

Bloomberg’den Mark Gurman, bu yılın başlarında önizlemesi yapılan, görüntüler oluşturmak için Görüntü Alanı ve özel emoji oluşturmak için Genmoji gibi iki Apple Intelligence özelliğinin de iOS 18.2’ye ekleneceğini söyledi. Apple, ChatGPT’nin yıl sonundan önce Siri aracılığıyla kullanılabileceğini, bu nedenle bu entegrasyonun iOS 18.2 ile birlikte yayınlanmasının muhtemel olduğunu söyledi. Kullanıcı izniyle Siri, sorulara ve diğer istemlere yanıt olarak doğrudan ChatGPT yanıtlarını gösterebilecek. ChatGPT ayrıca, kullanıcıların metin ve görsel oluşturmasına olanak tanıyan Apple’ın sistem genelindeki Yazma Araçları özelliği için de bir seçenek olacak.

iPhone 16 kutularında Apple çıkartması olmayacak!

iOS 18.3’ün, ABD’deki tatil sezonundan kısa bir süre sonra yayınlanacak küçük bir güncelleme olması ve yeni Apple Intelligence özellikleri ekleyip eklemeyeceğinin belirsiz olduğu düşünülüyor. Bloomberg’den Mark Gurman, Siri’nin daha kişiselleştirilmiş ve bağlamsal yanıtlar sağlama yeteneğinin Mart ayına kadar hazır olmayacağını belirtirken, daha önce, Siri’nin kişisel bağlamının, ekran üzerinde farkındalığının ve uygulama başına daha derin kontrollerinin, Mart ayında halka açık olarak yayınlanması beklenen iOS 18.4’ün bir parçası olarak sunulacağını söylemişti. Apple Intelligence’ın gelecek yıl Çince, Fransızca, Japonca ve İspanyolca gibi ek dilleri destekleyeceği ve bu dillerin iOS 18.4’e ekleneceğinin tahmin edildiği de gelen bilgiler arasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz