Ana Sayfa Apple iOS 18.2 sürümü Aralık’ta geliyor! İşte yenilikler

iOS 18.2 sürümü Aralık’ta geliyor! İşte yenilikler

0

Apple, iOS 18 için birçok vaatte bulundu ancak bunların önemli bir kısmı iOS 18.0 ve iOS 18.1’in mevcut beta sürümlerinde bulunmuyor. Vaat edilen özelliklerin çoğu “bu yılın ilerleyen zamanlarında” geleceği için, herhangi bir gecikme yaşanmazsa bunları iOS 18.2’de bekleyebiliriz.

iOS 18.2 sürümü Aralık ayında geliyor

Son birkaç yıldır iOS x.2 güncellemeleri Aralık ayında yayınlanıyor. iOS 18 ve 18.1’de bulunmayan özelliklerin, 2024 yılı içerisinde yayınlanması için son fırsat olacağı göz önüne alındığında, bu sürümde gelmesi muhtemel. Elbette, Apple’ın 18.1’in sonraki bir beta sürümüne bazı önemli özellikler ekleme olasılığı her zaman vardır, ancak bu genellikle olmaz.

Apple’ın son kazanç görüşmesinde CEO Tim Cook, Apple Intelligence özelliklerinin kademeli olarak yayınlanacağı konusunda yorum yaptı. Yayınlanma sürecinden bahsederken, ChatGPT entegrasyonunun “takvim yılının sonuna kadar” geleceğini belirtti. Ayrıca Apple’ın, şirketin teknolojisine olan güvenini göstererek OpenAI’ın bir sonraki finansman turuna yatırım yaptığı da bildiriliyor.

Yeni Apple Watch modelleri 2025’te gelecek!

Apple, bu haftaki iPhone 16 etkinliğinde, Apple Intelligence’ın Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere daha fazla İngilizce konuşulan ülke için yerelleştirileceğini duyurdu. Apple Intelligence şu anda yalnızca ABD İngilizcesini destekliyor.

Haziran ayındaki WWDC’de Apple’ın görüntü oluşturma özelliklerini görme fırsatı bulmuştuk, ancak o zamandan beri hiçbir beta sürümünde yer almadılar. Apple’dan bu özelliklerin ne zaman geleceğine dair somut bir sızıntı veya doğrulama gelmese de, yılın ilerleyen zamanlarında gelmesi oldukça olası görünüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, bu görüntü oluşturma özelliklerini bu yılın ilerleyen zamanlarında iOS 18.2 ile birlikte göreceğimizi bildirdi. Yakında iPhone 15 Pro ve sonraki modellerde kendi emojilerinizi ve diğer eğlenceli görselleri oluşturabileceksiniz.

Apple, iPhone 16 etkinliğinde AirPods Pro 2 için, gürültülü ortamlarda pasif gürültü engelleme özelliği ekleyecek yeni bir işitme koruması modu da dahil olmak üzere bazı yeni işitme sağlığı özellikleri duyurdu. Ayrıca, kullanıcıya özel olarak uyarlanmış özel yapım bir işitme profiliyle yeni bir “klinik sınıf” işitme cihazı da ekliyorlar. Şu anda FDA onayından geçiyor ve bu yılın ilerleyen zamanlarında, muhtemelen iOS 18.2 ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Apple’ın web sitesine göre, yeni bir tasarıma ve sınıflandırmaya sahip yeni Mail uygulamasının da bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni Mail uygulaması ve tüm özellikleri hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Apple, bu yılın başlarında AB’de varsayılan tarayıcınızı seçmek için yeni bir ekran tanıtmıştı, ancak bu yılın ilerleyen zamanlarında Apple bu ekranı çok daha sık göstermek zorunda kalacak.

Şu anda Safari kullanıyorsanız, güncelleme yaptığınızda bu tarayıcı seçim ekranını görmeniz gerekecek. Ek olarak, yılda bir kez veya yeni bir cihaz kurarken bu ayarı kontrol etmek zorunda kalacaksınız. Çoğu iOS ayarından farklı olarak, bu ayar yedeklerden sonra geri gelmeyecek. Bu AB değişiklikleri hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Apple ayrıca, robot süpürgeler için tam desteği bu yılın ilerleyen zamanlarında bekleyebileceğimizi söylüyor. Ev uygulaması, güç kontrolü, temizleme modu, vakum, paspas ve şarj durumu gibi robot süpürgelerin temel özelliklerini kontrol edebilecek. Ayrıca Siri’yi kullanarak robot süpürgelerle etkileşim kurabileceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz