Ana Sayfa Apple iOS 18’de kamera uygulaması da değişecek!

iOS 18’de kamera uygulaması da değişecek!

0

iOS 18 güncellemesiyle Apple, Kamera uygulaması da dahil olmak üzere yerleşik uygulamalarının neredeyse tamamına yeni özellikler ekledi. iOS 18 Kamera uygulaması, zaman ayarlı fotoğraflar, portreler ve daha fazlası için küçük ama kullanışlı birkaç iyileştirme içeriyor.

iOS 18’de kamera uygulaması da değişiyor

Mevcut 3 saniyelik ve 10 saniyelik zamanlayıcılara ek olarak, artık daha fazla esneklik sağlayan 5 saniyelik bir zamanlayıcı da var. Kamera uygulamasında flaş düğmesine dokunup basılı tutarak flaş ayarları yapılabilecek. Bu işlem, Otomatik, Açık ve Kapalı seçeneklerini karşınıza getirecek.

Bu ayarlara, farklı fotoğraf kontrollerine ulaşmak için havuca dokunduğunuzda flaş seçeneklerinden erişilebiliyordu ancak uzun basış daha hızlı bir yöntem. Dokunma hareketi ise flaşı açıp kapatmaya devam ediyor. Video çekerken iPhone’unuzda çalan müzik artık duraklatılmayacak ve çalmaya devam edecek. Ayarlar uygulamasında, video kaydı sırasında müziğin iPhone’un hoparlöründen çalmaya devam etmesini sağlayan “Ses Çalmaya İzin Ver” adlı bir ayar var.

iPhone 16 kutularında Apple çıkartması olmayacak!

iOS’in önceki sürümlerinde, video çekmek için Kamera uygulamasını kullanmak, çalan sesi otomatik olarak duraklatıyordu. Apple ayrıca, fotoğraf veya video çekerken müziğin Bluetooth bağlantıları aracılığıyla çalmaya devam edeceğini söylüyor. iPhone 15 ve sonraki modellerde iOS 18, Fotoğraflar modundayken Portre Işıklandırması kontrolleri ve Gece modu portreleri için destek ekliyor.

Bilginiz olsun, Apple geçen yıl standart fotoğraf çekme modunu kullanırken otomatik olarak portre bilgisi yakalayan yeni nesil Portreler işlevselliğini eklemişti. Daha önce, Portre çekimi yapmak için belirli Portre modunu kullanmanız gerekiyordu, ancak bu artık geçerli değil. Yeni özellik, mod değiştirmeden fotoğraf çekmenize ve ardından daha sonra alan derinliği Portre efektleri eklemeyi seçmenize olanak tanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz