Ana Sayfa Apple İşte iPhone 17’yi beklemek için 10 sebep!

İşte iPhone 17’yi beklemek için 10 sebep!

0

Apple’ın iPhone geliştirme planı yıllar öncesinden yapılıyor ve şirket, birkaç ardışık iPhone modeli üzerinde eş zamanlı olarak tedarikçilerle sürekli çalışıyor. Bu nedenle bazen lansmandan çok önce söylentilere dayalı özellik sızıntıları duyuyoruz. iPhone 17 serisi de farklı değil; Apple’ın 2025 akıllı telefon serisinden neler bekleyebileceğimiz konusunda şimdiden bir fikrimiz var.

iPhone 17’yi beklemek için 10 sebebi derledik

Eğer bu yılki iPhone 16’yı atlamayı planlıyorsanız veya ufukta neler olduğuna dair meraklıysanız, işte halefi olan iPhone 17 serisinde gelmesi beklenen 10 söylentili özellik. Bu telefonların Eylül 2025’te piyasaya sürülmesi muhtemel.

İlk olarak, iPhone 17 Pro’nun ekran altı Face ID teknolojisine sahip ilk iPhone olması bekleniyor. Ekran altı Face ID teknolojisinin tek dış göstergesi, muhtemelen ön kamera için dairesel bir kesik olacak. Bu, muhtemelen Apple’ın ön kamera için dairesel bir kesik içeren son premium modeli olacak. Apple’ın daha sonra gerçek bir “tamamen ekran” görünümü için 2027’deki “Pro” iPhone modellerinde ekran altı kameraları benimsemesi bekleniyor.

Bu yılki iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, sırasıyla 6,12 ve 6,69 inçten 6,27 ve 6,86 inçe çıkarak daha büyük ekran boyutlarına kavuştu. 2025 için Apple’ın standart iPhone modeline de daha büyük 6,27 inçlik ekran boyutunu getirmesi beklenirken, eşdeğer “iPhone 17 Plus” modeli tamamen yeni ekran boyutlarına sahip olabilir.

Apple Watch Series 10, önceki nesillerden farklı ne sunuyor?

Apple, 2025 yılında ProMotion’ı standart modellerine de genişletmeyi ve böylece gerektiğinde daha akıcı kaydırma ve video içeriği için 120 Hz’lik bir yenileme hızına ulaşmalarını sağlamayı planlıyor. ProMotion ayrıca iPhone 17 ve iPhone 17 Plus’ın ekranının 1 Hz’e kadar daha düşük, daha güç verimli bir yenileme hızına inmesini sağlayarak, cihaz kilitli olsa bile Kilit Ekranı’nın saatini, widget’larını, bildirimlerini ve duvar kağıdını gösterebilen her zaman açık bir ekran oluşturacak.

Apple’ın 2025 yılındaki premium modelleri olan “Pro” modellerin, daha hızlı Wi-Fi hızları, daha düşük gecikme süresi ve daha güvenilir bağlantı sağlayan, desteklenen bir yönlendiriciyle aynı anda 2,4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz bantları üzerinden veri gönderip alabilmesini sağlayacak Apple tasarımı bir Wi-Fi 7 çipiyle donatılması bekleniyor. Bu Wi-Fi çipi, Apple’ın iPhone’lar için şu anda birleşik bir Wi-Fi ve Bluetooth çipi sağlayan Broadcom gibi harici tedarikçilere olan bağımlılığını daha da azaltmasına olanak sağlayacak.

Apple’ın en büyük premium cihazındaki yükseltilmiş 48 megapiksel Telefoto lensinin, Apple’ın Vision Pro başlığıyla kullanım için optimize edilmesi bekleniyor. Bu da 2025’in “Pro Max” modelini, tamamen 48 megapiksel lenslerden oluşan bir arka kamera sistemine sahip ilk iPhone yaparak daha da fazla fotoğraf ayrıntısı yakalamasını sağlayacak.

Bir söylentiye göre iPhone 17 serisi, altı elementli bir lense sahip 24 megapiksel ön kameraya sahip olacak. iPhone 14 ve 15’te beş plastik lens elemanlı 12 megapiksel bir ön kamera bulunurken, bu yılki iPhone 16 serisinde de aynı donanım bulunuyor. iPhone 17’deki 24 megapiksele yükseltilen çözünürlük, fotoğrafların kırpıldığında veya yakınlaştırıldığında bile kalitelerini korumasını sağlarken, daha fazla piksel sayısı daha ince ayrıntıları yakalayacak. Altı elementli bir lense geçiş de görüntü kalitesini biraz artırmalı.

Bir söylentiye göre iPhone 17, iPhone 15 modellerinde bulunan Apple’ın Seramik Kalkanı’ndan daha çizilmeye dayanıklı yansıma önleyici bir ekrana sahip olacak, ancak yeni iPhone 16 Pro modellerinde, diğer tüm akıllı telefonlardaki camdan 2 kat daha dayanıklı olan gelişmiş bir formülasyona sahip en yeni nesil Seramik Kalkan bulunuyor. iPhone 17’nin dış camının “daha çizilmeye dayanıklı” “süper sert yansıma önleyici bir katmana” sahip olduğu söyleniyor. Apple’ın Samsung’un Galaxy S24 Ultra’sında kullandığı Gorilla Glass Armor’ü benimsemeyi planlayıp planlamadığı belli değil, ancak Corning’in en son teknolojisinin açıklaması söylentiyle örtüşüyor.

Yatırım şirketi Haitong’dan Jeff Pu, Apple’ın iPhone 17 serisindeki en az bir modelin 12 GB RAM ile geleceğini iddia etti. Pu, her iki Pro modelinin de artırılmış RAM ile geleceğini söylerken, Apple analisti Ming-Chi Kuo yalnızca iPhone 17 Pro Max’in 12 GB’lık bir özelliğe sahip olacağına inanıyor. Buna karşılık, güvenilir bir başka kaynak da tüm iPhone 17 modellerinde 12 GB RAM olacağını iddia etti. Karşılaştırma yapmak gerekirse, standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta 6 GB RAM, iPhone 15 Pro modellerinde 8 GB RAM bulunurken, tüm iPhone 16 modellerinde 8 GB RAM bulunuyor. Bu tür bir artış, iPhone’da daha iyi çoklu görev yapmaya olanak tanıyacak ve bellekte büyük dil modellerinin bulunmasını gerektiren Apple Intelligence özellikleri için ek kaynak sağlayacak.

Haitong’dan Jeff Pu’nun iddiasına göre Apple’ın en üst seviye 2025 iPhone’u, Face ID sistemi için daha küçük bir “metalens” kullanması sayesinde önemli ölçüde daha dar bir Dinamik Ada’ya sahip olacak. Durum böyle olursa, Apple’ın Dinamik Ada’yı 2022’de iPhone 14 Pro’da ilk kez kullanıma sunmasından bu yana ilk kez değiştirmiş olacak.

The Information’ın haberine göre Apple, “önemli ölçüde daha ince” bir tasarıma sahip yepyeni bir iPhone 17 modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. “iPhone 17 Air” olarak adlandırılabilecek cihazın, Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, cihazın üst merkezinde bulunan tek bir arka kamera ve daha dar bir Dinamik Ada ile “önemli bir tasarım değişikliğine” sahip olacağı iddia ediliyor. 6,5 inçlik bir ekrana sahip olacağı söylenen cihaz, iPhone 17 Plus modelinin yerini alabilir. Diğer olası özellikler arasında alüminyum bir kasa, A19 çip, Apple tasarımı bir 5G modem ve geliştirilmiş bir ön kamera yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz